Osobni razvoj

POZIV I DAROVI

Često je u jednom razdoblju potrebno slijediti druge, ali… Bog djeluje na mnogovrsne načine i može svaku osobu, službu i Crkvu oblikovati na jedinstven način

Foto: Pixabay

 

Na početku sam uvijek putovao s drugim ljudima i s vremenom se moja uloga promijenila i razvila. Početkom 2000-tih godina došao je kraj mojemu služenju s tom grupom, a vjerovao sam da sam završio i s putovanjima. Neispravno sam zaključio da sam u ovakvu vrstu služenja molitvom bio uključen samo zato što sam bio dijelom te grupe. U svoje mi je vrijeme Bog na osoban način progovorio i pokazao da će takva molitvena putovanja postati dijelom moje stalne službe.

Kada me Bog počeo samoga slati na putovanja, moj su poziv i moji darovi počeli rasti i postajati jasnijima. Tako sam naučio važnu lekciju. Često je u jednom razdoblju potrebno slijediti druge, ali može doći vrijeme kada, blagoslivljajući i poštujući naše vođe, nastavljamo hodati u svome jedinstvenome, osobnome pozivu.
Većina onoga što sada radim ne nalikuje mom radu s tom grupom. Oni su mi dali odlične temelje. Zbog tih mi je temelja Bog mogao pokazati kako želi da mu služim.

Raznovrsni su darovi, ali isti Duh, i raznovrsne su službe, ali isti Gospodin. Raznovrsna su i djelovanja, ali je isti Bog, koji čini sve u svima. (1 Kor 12,4-6)

Od nas se ne traži da kopiramo pozive ili služenje drugih ljudi, već da Isus proširi svoj život i svrhe unutar nas da bismo se mogli razviti u ljude kakvima smo pozvani biti. Bog djeluje na mnogovrsne načine i može svaku osobu, službu i Crkvu oblikovati na jedinstven način. Jedino kada sve drugo otpustimo i istražujemo mudrost i želje Duha, postajemo stvorenjima po Božjoj namisli.

Iz knjige „Svakodnevni anđeli“ autorâ Charity Virkler Kayembe i Joea Brocka. Dopuštenje izdavača Vinograd.hr za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKI POPUSTI! Do 18. prosinca 2022., knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni za 40 umjesto 100 kunaovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh