Osobni razvoj

POZIV I DAROVI

Često je u jednom razdoblju potrebno slijediti druge, ali… Jedino kada sve drugo otpustimo i istražujemo mudrost i želje Duha, postajemo stvorenjima po Božjoj namisli.

Foto: Pixabay

 

Na početku sam uvijek putovao s drugim ljudima i s vremenom se moja uloga promijenila i razvila. Početkom 2000-tih godina došao je kraj mojemu služenju s tom grupom, a vjerovao sam da sam završio i s putovanjima. Neispravno sam zaključio da sam u ovakvu vrstu služenja molitvom bio uključen samo zato što sam bio dijelom te grupe. U svoje mi je vrijeme Bog na osoban način progovorio i pokazao da će takva molitvena putovanja postati dijelom moje stalne službe.

Kada me Bog počeo samoga slati na putovanja, moj su poziv i moji darovi počeli rasti i postajati jasnijima. Tako sam naučio važnu lekciju. Često je u jednom razdoblju potrebno slijediti druge, ali može doći vrijeme kada, blagoslivljajući i poštujući naše vođe, nastavljamo hodati u svome jedinstvenome, osobnome pozivu.
Većina onoga što sada radim ne nalikuje mom radu s tom grupom. Oni su mi dali odlične temelje. Zbog tih mi je temelja Bog mogao pokazati kako želi da mu služim.

Raznovrsni su darovi, ali isti Duh, i raznovrsne su službe, ali isti Gospodin. Raznovrsna su i djelovanja, ali je isti Bog, koji čini sve u svima. (1 Kor 12,4-6)

Od nas se ne traži da kopiramo pozive ili služenje drugih ljudi, već da Isus proširi svoj život i svrhe unutar nas da bismo se mogli razviti u ljude kakvima smo pozvani biti. Bog djeluje na mnogovrsne načine i može svaku osobu, službu i Crkvu oblikovati na jedinstven način. Jedino kada sve drugo otpustimo i istražujemo mudrost i želje Duha, postajemo stvorenjima po Božjoj namisli.

Iz knjige „Svakodnevni anđeli“ autorâ Charity Virkler Kayembe i Joea Brocka. Dopuštenje izdavača Vinograd.hr za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh