Svjedočanstva

RAČUNALNI GENIJ NA PUTU SVETOSTI

BRAZIL Dva čudesna ozdravljenja po zagovoru sluge Božjega Carla Acutisa Ovo su dva čuda za koja se vjeruje da su se dogodila po zagovoru sluge Božjega Carla Acutisa, koji je preminuo 2006. godine od leukemije, u dobi od 15 godina

BRAZIL Dva čudesna ozdravljenja po zagovoru sluge Božjega Carla Acutisa

Foto: Carlo Acutis

 

Dva čudesna ozdravljenja po zagovoru sluge Božjega Carla Acutisa zabilježena su u župi sv. Sebastijana u Campo Grandeu u Brazilu, piše HKM.

Dječak s teškom anomalijom gušterače

Otac Marcélo Tenório župnik je župe sv. Sebastijana u glavnom gradu brazilske države Mato Grosso do Sul. Župa je to u kojoj se dogodilo čudo potpunog oporavka desetogodišnjeg dječaka koji je patio od teške anomalije gušterače.

Dječak je zbog bolesti neprestano povraćao, što ga je oslabilo i učinilo vrlo depresivnim; povraćao je sve što bi progutao, čak i tekućinu. Bivajući sve slabiji, koračao je prema sigurnoj smrti. Čudo je zabilježeno u listopadu 2010. godine, u župnoj kapeli posvećenoj Gospi od Aparecide. Rekao je to sam otac Marcélo, navodi blog „Ancoradouro“ brazilskog dnevnika „O Povo“:

„Dječak je zbog bolesti stalno povraćao, što ga je oslabilo i učinilo vrlo depresivnim, jer je povraćao sve što bi progutao, čak i tekućinu. Uvijek je hodao s ručnikom, jer je njegovo stanje bilo vrlo ozbiljno. Bivajući sve slabiji, koračao je prema sigurnoj smrti. Dok je stajao u redu za blagoslov (s relikvijom Carla Acutisa), dječak je upitao djeda za što da moli, a on mu je odgovorio: ‘Da prestaneš povraćati.’ Tako je i bilo. Kad je došao njegov red, dotaknuo je Carlovu relikviju i rekao odlučno: ‘Da prestanem povraćati!’ Od tog trenutka više nije povraćao”.

„Obitelj je u veljači 2011. dječaka podvrgnula novim testiranjima kada je zabilježen potpuni oporavak. Ovo moguće čudo poslano je Kongregaciji za kauze svetaca, a zatim je Vatikan u nadbiskupiji uspostavio crkveni sud zbog provjere događaja te prikupljanja svjedočanstva i dokaza medicinske dokumentacije. Nakon toga postupak je zatvoren te je vraćen u Rim kako bi ga ispitao vatikanski tim stručnjaka.”

Drugo veliko čudo

Otac Marcélo tvrdi da se u istoj župi dogodilo još jedno „veliko čudo” koje se povezuje s mladim Carlom Acutisom:

„Radi se o mladom Gabrielu Terronu, našem ceremonijaru. Bio je koordinator Carlanis-a, skupine mladih koja slijedi Carla. Jednom je pretrpio pet srčanih udara, što ga je ostavilo u vegetativnom stanju. I ja sam bio s njim u bolnici i dotaknuo sam ga relikvijom. Danas je dobro, s nama je i još uvijek pomaže pri Svetoj Misi. A liječnici ne mogu objasniti što se dogodilo.”

O Carlu Acutisu već smo pisali na našem portalu, a sve tekstove možete pronaći ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh