Obitelj

OVO MOŽE UČVRSTITI SVAKI BRAK I OBITELJ

Brak vam je u krizi? To se lako može promijeniti! Brakovi i obitelji su nam u krizi – ali to se lako može promijeniti. Potrebna je jedna jedina, sasvim jednostavna, 'stvar'…

Brak vam je u krizi? To se lako može promijeniti!

Brak je u krizi po cijelom svijetu, a osobito u Americi, gdje polovica brakova završava razvodom. Budući da Hollywood i materijalizam imaju velik utjecaj na američko društvo, vrijednosti poput braka i obitelji pregažene su veličanjem sebičnosti, pohlepe i lažnim idolima, koje se slave umjesto Boga. Svojim knjigama i javnim obraćanjima nastojim ljude potaknuti na autentičan i praktičan kršćanski život. Mnogi od nas pozvani su izvršiti svoju zadaću u svijetu te u to treba uložiti mnogo hrabrosti i truda.

Moramo početi voditi svoje obitelji!

Vjerujem da ništa ne može toliko učvrstiti bračni odnos i obogatiti obiteljski život nego kao kada muškarac ima hrabrosti suprotstaviti se mentalitetu današnjeg vremena i svim srcem prigrliti svoju ulogu muža, oca vođe svoje obitelji.

Je li moguće da brak i obitelj u očima budućih naraštaja gube na vrijednosti zbog toga što mladi ljudi u svojoj okolini rijetko ne vide primjere dobrog braka i obitelji, kojima je Krist prije svega? Ako uistinu živimo takav obiteljski život, ako ga branimo, ako ga promičemo, doći će vrijeme preporoda novih brakova plodnih mnogobrojnom djecom i vjernih Kristu i Katoličkoj Crkvi. Što nam je činiti?

Muškarci moraju početi voditi svoje obitelji. Muškarci, vrijeme je da se:

  • odupremo lažima koje današnja kultura nameće
  • da se odreknemo svojih idola
  • da savladamo ono što nas priječi na putu do istinskog kršćanskog života
  • da probudimo svoj molitveni život i
  • prihvatimo poziv na svetost koji smo primili na krštenju.

Nismo ovdje da bismo sebi ugađali u ovom svijetu moralnog relativizma, nego da podižemo kršćanske obitelji, odgajamo djecu da ljube Boga i pomažemo jedni drugima da dođemo u nebo. Je li to previše? Velik je zadatak pred nama i potpuno mi je razumljiva ovakva reakcija. Međutim alternativa je samo daljnje raspadanje braka i obitelji, a to se može dogoditi ako zanemarimo svoje dužnosti. Tko nam u tome može pomoći? Pomoć je već pokraj vas: vaša žena. (…)

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Putokaz za nebo autora Randyja Haina, koju do 4. veljače možete nabaviti po sniženoj cijeni od 63 kune! (Red. cijena iznosi 90 kn.). Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh