Osobni razvoj

WILFRID STEINSSEN

Bdij dok spavaš Ako je Njegovo ime svjetlo koje te obasjava, ako je Njegova ljubav tvoja velika radost, tada je tvoja nutrina za Njega budna i kada tvoja „svijest" spava.

Foto: Shutterstock

 

Nismo u stanju uvijek biti jednako pozorni, jednako marljivi. Zaspimo poput deset mladenkinih pratilja u Evanđelju koje su čekala dolazak zaručnika (usp. Mt 25, 1-13). Ali sa zaručnicom u Pjesmi nad pjesmama možemo reći: „Spavam, ali je moje srce budno” (5, 2). Ne možeš uvijek svjesno misliti na Gospodina — Zaručnika. On to i ne zahtjeva niti očekuje. Imaš u životu svoje dužnosti koje ti plijene pozornost. Ali duboko u tebi tvoje srce može bdjeti.

Kada Ga na svjesnoj razini moraš napustiti kako bi se posvetio svom poslu i radu, On može ostati i prebivati i dalje u tvojoj podsvijesti

Bog prebiva u tvom najdubljem središtu. Neprestano kuca na vrata tvoga srca. Čezne da te potpuno ispuni svojom prisutnošću, kako tvoju svijest tako i podsvijest. Kada Ga na svjesnoj razini moraš napustiti kako bi se posvetio svom poslu i radu, On može ostati i prebivati i dalje u tvojoj podsvijesti. Tamo može ostati u tvojoj čežnji, u tvojim snovima, u tvojoj radosti i žalosti. Ako je Njegovo ime svjetlo koje te obasjava, ako je Njegova ljubav tvoja velika radost, tada je tvoja nutrina za Njega budna i kada tvoja „svijest” spava. Tvoje svjesne misli, riječi i djela nisu jedine stvarnosti tvoga života. Postoji dublji sloj u tebi i ako je to područje prožeto ljubavlju prema Bogu, Bog postaje pokretna snaga svega što činiš. Svaku večer, prije nego zaspiš, imaš izvanrednu priliku utisnuti ime Zaručnika u svoju podsvijest tako što ćeš Ga mirno i prisno pozvati. Tada, dok spavaš, Njegovo ime pušta mladice u tvojoj nutrini i tvoje srce bdije.

Izvor: Facebook

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh