Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Autoritetom djeteta Božjega, u Isusovo Ime, proglašavam ovog trena slobodu svoga braka, svoga života, života moga supružnika i…

MOLITVA


Poznato je meni puno toga Gospodine, ma znam i često što bi trebao/la, no baš kao da sam nekada svezan/a, baš kao da je neki teret nad našim brakom i kao da uvijek „naletimo“ na neki „zid“ i vraćamo se često na početak, ponekad gubeći nadu, jednostavno kao da životarimo. Iz toga razloga želim ti danas donijeti Gospodine ono što nas, bilo da ja to znam ili možda i ne znam, tišti, ono što stvara blokadu u našem odnosu, ono što nas razdjeljuje, ono što nam ne da živjeti u blagoslovima koje znam da je Otac pripremio za nas. Ma ne želim više tako živjeti! I zato se prije svega kajem što sam prihvatio/la takav život i sve ono gdje sam dopustio/la da neistina kroji moj život i moj brak.

Daj da shvatim ovog trena i povjerujem da je tebi Oče više od mene samoga stalo da moga braka

Slab/a sam i znam Isuse da mi ti to ne zamjeraš, znam da upravo čekaš ovaj trenutak, da ti dođem sa svime time što me tišti baš ovakav/a kakav/va jesam. Daj da shvatim ovog trena i povjerujem da je tebi Oče više od mene samoga stalo da moga braka i daj da shvatim da ti ljubiš i mene i moga supružnika i ne želiš da propadnemo, ne želiš da nas grijeh razdvaja. Upravo mi to i govoriš u svojoj Riječi: „U ovom je ljubav: ne da smo mi ljubili Boga, nego – on je ljubio nas i poslao Sina svoga kao pomirnicu za grijehe naše.“ (1 Iv 4, 10) Autoritetom djeteta Božjega, snagom Križa Isusa Krista, snagom Uskrsnuća Isusa Krista, u Isusovo Ime, proglašavam slobodu svoga braka, svoga života, života moga supružnika i čitave moje obitelji od svih tereta koji nas sputavaju, koji nam ne daju normalno funkcionirati, koji nas odvajaju od Boga i jedni od drugih.

Ispuni nas Duhom Snage, Mudrosti i Istine da shvatimo kako je svatko od nas zasebno kao supružnik pozvan da prvi ljubi i prvi poštuje

Odričem se, u Isusovo Ime, svake tuge, nezadovoljstva, neopraštanja, zamjeranja, gorčine, ljutnje i molim te Isuse da svojoj Krvlju ovoga trena očistiš naš brak i naše živote od svih posljedica naših grijeha, napose grijeha sebičnosti i oholosti. Oživi naš brak da bude tebi na slavu i tebi na čast! Oslobodi nas od spona koje smo svojim krivim postupcima sami sebi nanijeli i dopustili da nas grijeh zatruje. Ispuni nas Duhom Snage, Mudrosti i Istine da shvatimo kako je svatko od nas zasebno kao supružnik pozvan da prvi ljubi i prvi poštuje i da je to spona zajedništva sakramenta braka koja je potpuno suprotna svijetu, ali je identična Božjem promislu. Daj da djelujemo po Božjim Zakonima u našem braku. Izgradi danas nove temelje našeg braka Isuse, vapijem ti za to i molim te blagoslovi nas!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Moli ovu molitvu gore više puta danas, razmišljaj o njoj, odreci se sebe i svoje pravednosti i prihvati Isusovu slobodu koju ti želi dati. Želiš li to ili ne? Opravdati se možeš uvijek, no…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh