Preporučamo

SVJEDOČANSTVO 17-GODIŠNJE POLAZNICE ŠKOLE MOLITVE

Znala sam i prije da je molitva razgovor s Bogom, no nisam znala da ga mogu stvarno čuti 17-godišnja Iva ide u Školu molitve već četiri godine. Voljela bi hodočastiti don Boscu u Torino a mi vjerujemo da će joj se želja ostvariti...

Znala sam i prije da je molitva razgovor s Bogom, no nisam znala da ga mogu stvarno čuti

Foto: Shutterstock


 

Škola molitve se u Ravnoj Gori održava od 2015. godine. Od tada dolazim zajedno sa svojim roditeljima, i to iz Vrbovskog. Onda sam imala 13 godina. Sada kada imam 17 godina i idem u srednju školu, dolazim na Školu za vrijeme praznika.

Znala sam i prije da je molitva razgovor s Bogom, no nisam znala da ga mogu stvarno čuti

U Školi sam zajedno sa svojom obitelji primila toliko milosti. I prije Škole smo bili praktični vjernici, ali dolaskom u nju shvatili smo da smo tek na početku. Znala sam i prije da je molitva razgovor s Bogom, no nisam znala da ga mogu stvarno čuti. Otkrila sam blago Božje riječi, i polako ušla u duhovni svijet koji mi je prije bio dalek. Uvijek mislimo da je to za mističare i velike svece. U Školi sam naučila da nam Bog želi dati toliko toga i to upravo sada, ovakvima kakvi jesmo. Ne treba čekati da postanemo savršeni jer, kao što znamo, to bi moglo potrajati.

Svakim susretom milosti su sve obilnije, nekada vidljive, nekada nevidljive. Tako sam uvela razmatranje u svoj „molitveni program“. Nastavila sam to i u srednjoj školi, što mi puno pomaže i izgrađuje me.

Bog čini puno toga preko nas ako smo otvoreni

Škola molitve mi je otvorila oči za duhovni svijet i shvatila sam da u njemu možemo itekako biti djelatni. Možemo biti Božji ratnici. Bog čini puno toga preko nas ako smo otvoreni. On nam želi dati Duha Svetoga, njegove darove i karizme.

Aktivna sam u salezijanskoj zajednici, a osnivač salezijanaca je sv. Ivan Bosco. On je bio otvoren Duhu Svetome, stoga je Bog preko njega činio izvanredne stvari. Proučavajući njegovu jednostavnu, ali snažnu duhovnost, možemo doista reći da je bio čovjek duha. I zbog samo jednog čovjeka otvorena za djelovanje Duha Svetoga, danas i nakon toliko godina imamo veliku salezijansku obitelj i toliko spašenih duša – stanovnika neba. Tome se uvijek divim i mislim: da se on tada nije odvažio, danas ne bi bilo oratorija ni svih predivnih stvari koje Bog čini preko salezijanaca. Voljela bih ići na hodočašće don Boscu u Torino s Kristoforima, da još bolje upoznam njegovu duhovnost koja je povezana s onime što učimo u Školi molitve.

Ako još niste krenuli u Školu, ili se dvoumite, nadam se da vas je ovo svjedočanstvo barem malo potaklo na razmišljanje i pomoglo vam u odluci. Nije važno koliko imate godina, jer za ovu školu nikada nismo ni premladi ni prestari, važno je odvažiti se.

Znala sam i prije da je molitva razgovor s Bogom, no nisam znala da ga mogu stvarno čuti

    Iva

Iva Mufić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh