Svjedočanstva

ČUDO PO KOJEM JE ŠARBEL PROGLAŠEN SVETIM

Žena oboljela od raka jedne je večeri, kad su svi odustali od nje, pozvala Blaženika u pomoć i probudila se savršeno zdrava Po ovome je čudu Šarbel proglašen svetim 9. listopada 1977. godine

Foto: Shutterstock

 

Čudo proglašenja svetim, koje je svečano predvodio Pavao VI. u Rimu 9. listopada 1977. godine, odnosi se na Mariam Assaf Awad, ženu sirijskog podrijetla nastanjenu u Libanonu.

Nepismena udovica grkokatoličke vjere, Mariam je 1963. i 1965. godine operirala tumor želuca, crijeva i grla.

Znanost joj nije davala nadu, toliko da su je nemoćni liječnici otpustili ne prepisavši joj terapiju. Mariam je počela zazivati pomoć blaženoga Šarbela, dok je bolest napredovala, a žena neumoljivo slabila. Jedne noći 1967. godine otišla je u krevet moleći se Blaženiku i probudila se savršeno zdrava na zaprepaštenje liječnika, koji su potvrdili njezino neobjašnjivo i potpuno ozdravljenje.

>PRIJAVE OTVORENE Hodočastimo zajedno svetom Šarbelu 

Priredila I.A., Book.hr

Iz knjige „Ovdje sam da te izliječim! Šarbel, sveti prijatelj“ autorice Patrizie Cattaneo. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh