Preporučamo

U IZDANJU BIBLIOTEKE FIGULUS

Želite biti bolji otac svojoj kćeri? Ova će vam knjiga pomoći! Autor, otac triju djevojčica, u knjizi piše o iskustvima koja je stekao odgajajući ih, svojim uspjesima i promašajima, opisujući proces prelaska iz „mislim da sam pravi muškarac“ u „postajem pravi muškarac“. Uz to, donosi 11 važnih savjeta očevima i stavlja pred njih izazove… 😊

NOVO Želite biti bolji otac svojoj kćeri? Ova će vam knjiga pomoći!

Foto: B.R.; LM Design

 

U godini posvećenoj sv. Josipu, uzoru očinstva, u izdanju Biblioteke Figulus objavljena je knjiga „Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“, autora Alana Migliorata.

Zašto ova knjiga?

Autor u predgovoru piše sljedeće:

Odgajanje mojih triju predivnih kćeri nadahnulo me da napišem ovu knjigu. Od njih i svoje supruge mnogo sam naučio o tome što znači biti muškarac. Na stranicama koje slijede iznosim iskustva koja sam stekao, svoje uspjehe i promašaje, opisujući proces prelaska iz „mislim da sam pravi muškarac“ u „postajem pravi muškarac“. Bog je divan. Da živim tisuću godina, ne bih zaslužio sve blagoslove kojima me Bog po mojoj obitelji blagoslivlja. Zahvalan sam Gospodinu što mi daje nevjerojatnu priliku da odgajam svoje kćeri. Moja mi obitelj pomaže rasti u odnosu s Njime i stavljati druge ispred sebe, a sve me to čini boljim muškarcem.

Očevi su prestali sudjelovati u životu svojih kćeri, a time već sama obitelj slabi. Oca se stjeralo u kut („Pustimo ga na miru, ionako je u svom svijetu“), a brigu oko odgoja preuzela je majka

Jesmo li izgubili i formulu za očinstvo?

U današnjem društvu, mnogi muškarci kao da su zaboravili što znači „biti muško“. Tijekom vremena, pojam muževnog ponašanja se izokrenuo i danas se neki njegovi elementi tumače kao izraz šovinizma u onom najuvredljivijem obliku. To se događa do te mjere da kada danas muškarac, primjerice otvori vrata ženi smatra se da joj on time poručuje da je preslaba to učiniti sama. Došlo je do toga da se muškarci boje ponašati svojstveno muškarcima kako nekog ne bi time povrijedili.

Jesmo li izgubili i formulu za očinstvo? Očevi su prestali sudjelovati u životu svojih kćeri, a time već sama obitelj slabi. Oca se stjeralo u kut („Pustimo ga na miru, ionako je u svom svijetu“), a brigu oko odgoja preuzela je majka. Muškarci su uzmakli pred svojom očinskom ulogom u obitelji.

Međutim, rastemo u svojoj muževnosti i svom očinstvu tek kada razbijemo granice koje nam nelagoda postavlja kada nešto treba činiti drugačije

Dakle, što se događa s pravim muškarcima? Zar je društvo promijenilo svoju ideju svega onoga što muškarca čini muškarcem ili su muškarci tijekom vremena postali slabiji? U svakom slučaju, muškarci se trebaju dublje osvijestiti po pitanju odgoja svoje djece.

U ovoj ćete knjizi otkriti stvari koje nisu nužno u skladu s onim što današnje društvo smatra, kako se to voli reći, „normalnim“. Međutim, rastemo u svojoj muževnosti i svom očinstvu tek kada razbijemo granice koje nam nelagoda postavlja kada nešto treba činiti drugačije. Budite otvorena uma i dopustite mudrosti da proširi vaše vidike.

U knjizi čitajte…

U knjizi, između ostaloga, čitajte:

  • kako s njome razgovarati o Bogu;
  • zašto je važno upoznati njezine prijatelje;
  • kako ju učiti čednosti;
  • zašto je važno znati ju saslušati;
  • kako ju pripremiti za razdoblje hodanja s mladićem;
  • (…)

Ova životna priča nadahnut će vas i ohrabriti da postanete pravi muž i otac!

O autoru

Alan Migliorato živi u sretnom braku sa svojom suprugom od 1993. godine. Imaju tri predivne kćeri. Živi i radi u Orlandu, Florida, gdje posljednjih 20 godina vodi svoju tvrtku koja se bavi oglašavanjem. Na Sveučilištu Dayton stekao je diplomu voditelja službe za mlade te je osnivač organizacije Adventure, namijenjene formaciji katoličkih voditelja. Alan se dugo bavi izviđaštvom i veteran je američke vojske. Na konferencijama sudjeluje kao motivacijski govornik i vodi vikend-seminare namijenjene roditeljima tinejdžera te kampove za jačanje timskog duha. U životu ga najviše raduje njegova obitelj i voditi druge k Isusu.

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”. 

Osnovne informacije

Naslov: Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri
Autor: Alan Migliorato
Nakladnik: Figulus
Godina izdanja: 2021.
Jezik: hrvatski
Prijevod s engleskoga jezika: Dubravka Rojc
Broj stranica: 140
Uvez: tvrdi
Veličina knjige: 12 x 19 cm

Najčitanije

Na vrh