Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Želiš li i ti biti prozvan luđakom u ovom naraštaju? Ako je tako, onda počni govoriti da su pobačaj, razvod braka, iznajmljivanje maternice, gay brak, umjetna oplodnja, rodna ideologija, predbračni odnosi i abortivna pilula nemoralni

Foto: Paulik , Shutterstock

Uključite se u našu Viber zajednicu.

Foto: Paulik , Shutterstock

Lk 11,47-54

„Farizeji stadoše žestoko na nj (Isusa) navaljivati“. Čak su Isusa prozvali luđakom, čovjekom izvan sebe.

Želiš li i ti biti prozvan luđakom u ovom naraštaju? Ako je tako, onda počni govoriti da su pobačaj, razvod braka, iznajmljivanje maternice, gay brak, umjetna oplodnja, rodna ideologija, predbračni odnosi i abortivna pilula nemoralni.

Želiš li, međutim, da ti plješću i poštuju te? Nemoj nikada reći da smo zli, nego da smo svi dobri. Nemoj nikada reći da se ide i u Pakao, nego reci da ćemo svi u Raj. Kaže Isus: „Jao vama kada vas svi budu hvalili“. Koji je smisao ovih Isusovih riječi? Okorjeli grješnici lijepo govore o evangelizatoru koji im ne stavlja pred oči zlo koje čine. Koliko tolerancije u Crkvi! Tolerancija nije milosrđe, nego suučesništvo u činjenju zla. Dobar liječnik ne može reći oboljelom od raka: Nisi bolestan!

Zbog ljubavi prema Istini moramo ju govoriti pod svaku cijenu. Da bi se spasile duše, treba ih se dovesti u krizu živom, oštrom, efikasnom i milosrdnom riječju. Amen. Aleluja.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh