Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Želim voljeti i blagoslivljati supruga/u djelom i istinom, a ne samo riječju i jezikom (1 IV 3,18)

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, stovario si me iz ljubavi i govoriš mi „Gledajte koliku nam je ljubav darovao Otac: djeca se Božja zovemo, i jesmo.“ (1 Iv 3,1) Stvorio si me da ljubim, da darujem ljubav, da darujem sebe, da se ne osvrćem i pitam zašto drugi, zašto moj supružnik ne ljubi, već mi kažeš da kada ću ja odlučiti ljubiti, kada ču ja ostati i tebi, kada ću ja svaki dan iznova htjeti biti blagoslov svome braku, da ću izvršiti temeljno poslanje svoga života, ljubiti bližnjega, jer Gospodine ako te iskreno i istinski tražim, a ne vidim te i ne mogu naći u svome supružniku, ma kakav/kakva on/a bila, neću te naći ni u Misi, Svetom Pismu ni nigdje drugdje. Jer upravo si mi osobe koje susrećem u životu, s kojima prolazim kroz ovaj život do Vječnosti, s razlogom dao i da nisu baš one bile u mome životu, tko zna gdje bih bio i kuda bi moj život išao.

Isuse, molim te prosvijetli mi duh, dušu i tijelo da shvatim da sam stvoren/a da ljubim i da ću jedino tako biti ispunjen/a

Ponekad ili često me te osobe i povrijede, rade krivo, ali ti ne prestaješ ljubiti ni mene ni njega/nju, iako sam prečesto razočaran/a. Možda te moj supružnik ne traži Gospodine, možda u tebe ne vjeruje, možda sam ja ustvari još daleko od tebe, ali ti danas želim zahvaliti što je on/a dio moga života. No želim više ljubiti, želim gledati što ja mogu učiniti za njega/nju, za brak, iako ne dobio/la ništa za uzvrat. Dao si nam zapovijed, „Da vjerujemo u ime Sina njegova Isusa Krista i da ljubimo jedni druge.“ (1 IV 3,23). Isuse, molim te prosvijetli mi duh, dušu i tijelo da shvatim da sam stvoren/a da ljubim i da ću jedino tako biti ispunjen/a. Daj da shvatim taj tvoj preveliki dar, daj da shvatim da si ti ljubav, a ne netko tko me tlači. Ispravi moju sliku Oče o tebi, iskorijeni sve krive stavove o tebi, iscijeli moje djetinjstvo i svaki trenutak kada sam stvorio krivu sliku o tebi.

Nadoknadi, Duše Sveti, svu ljubav koju smo si uskratili dati, ispuni naša srca, privuci mene i supruga/u silinom svoje ljubavi

Prihvaćam tebe kao ljubljenog Oca i tom ljubavlju danas želim voljeti i blagoslivljati djelom i istinom, a ne samo riječju i jezikom (usp. 1 IV 3,18). Duše Sveti, Duše Ljubavi, molim te uđi u naš brak, molim te da se ja, suprug/a, naš brak ovog trena rodi nanovo odozgor, u ljubavi i istini. Daj da naša srca osjete tvoju ljubav, daj da možemo dati, ali i primiti ljubav jedno od drugoga, iskreno, duboko, snažno, onako kako smo i stvoreni u Ocu. Slomi svaku prepreku tome, daj da shvatimo u dubini duše da smo stvoreni od ljubavi i za ljubav. Nadoknadi, Duše Sveti, svu ljubav koju smo si uskratili dati, ispuni naša srca, privuci mene i supruga/u silinom svoje ljubavi ponovno jedno drugome, slomi svaki sram, neopraštanje, zamjeranje, osuđivanje, jer želim živjeti kao Tvoje dijete, a ne činiti zlo, jer „tko god ne čini pravde i tko ne ljubi brata, nije od Boga.“ (1 IV 3,10).

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Bog ne želi da opravdavamo krive postupke našeg supružnika, ne želi da budemo pasivni ili žrtve, to je krivi stav ukoliko tako razmišljamo. Ali zapovijeda nam i potiče nas da ljubimo svim srcem, jer na koncu jedino tako mi možemo biti sretni, jedino tako možemo supružnika dovesti do uvjerenja, jedino kada u ljubavi i nježnosti pristupamo, sa Njime, možemo doprijeti istinski do njegova/njezina srca. Tu ćemo i pogriješiti, ali bitno je ustrajati, a ne se osvrtati na vlastite padove ili tražiti greške kod supružnika, to nas samo udaljuje. Pitanje je želim li prihvatiti Božji poziv i biti vjeran njegovoj zapovijedi ili smatram da znadem bolje i opravdavati svoje krive postupke nedjelima supruga/e? Po čemu sam onda drugačiji od njega/nje?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh