Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ? 😊

Zašto prečesto gubimo volju, snagu, sve nam izgleda crno, zaboravljamo sve ono lijepo? Želim se izdići iz toga! Odlučujem se boriti!

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, vidim da, zbog nekoliko ili više loših situacija u našem braku nekako češće primjećujem ono negativno pa zaključim da je sve loše, da imamo više negativnih trenutaka. Ponekad mi čak počne izgledati kao da ni nemamo ništa lijepoga, zajedničkoga. Boli me srce jer nisam dobio ljubav, poštovanje, jer je supružnik nešto zaboravio, možda se krivo ponio. Nekad se dogodi da, iako se zaista potrudio, nije pogodio „moj jezik ljubavi i poštovanja“ pa budem nezadovoljan i obeshrabrim se. Želim ti donijeti takve trenutke, Isuse, želim da me blagosloviš Duhom razbora i mudrosti, želim da uzmeš svaku prazninu, bol i povredu koja je tada nastala u mom srcu. Je li je uistinu sve tako „crno“? Jesam li odustao, pomirio se da sve mora biti tako? Gubim li snagu, volju? Ako da, zašto?

Je li uistinu sve tako „crno“ ili nam je sve to prilika da se izgradimo u bolje osobe?

Želim se izdići iz toga! Odlučujem se boriti, želim u našem braku gledati prije svega lijepe trenutke, a o ovim ružnim razmisliti. Zašto dolazi do njih, što ja mogu promijeniti, reagiram li ja krivo, zašto nas dvoje tako reagiramo? Ulazimo li u konflikte više-manje na isti način i zbog istih razloga? Stvaraju li se zbog njih u našim srcima, u našem braku loši stavovi? Zašto? Koji su to razlozi, jesam li ih svjestan? Je li uistinu sve tako „crno“ ili nam je sve to prilika da se izgradimo u bolje osobe, da i u takvim situacijama pomognemo jedno drugome? Umjesto da se svađamo, zašto tada ne zastanemo i pomolimo se, tješimo jedno drugo?

Molim te, Isuse, molim te, vapim ti, pomozi mi, obnovi me!

Možda to nećemo moći uvijek i odmah, možda čak ni isti dan, možda smo to prošli sto, tisuću puta, ali tisuću i prvi put želim vidjeti zašto je uistinu tome tako, kako to JA mogu promijeniti, kako mogu s tobom, Isuse, to vidjeti drugačije, djelovati drugačije, obnoviti naš brak, ući u radost i mir bračnog života. Obnovi, Isuse, svojom Krvlju i dodirom, moju ljubav i poštovanje prema mome supružniku. Molim te, Isuse, molim te, vapim ti, pomozi mi, obnovi me!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Želim u danu činiti male, sitne geste kojima ću iskazati ljubav i poštovanje. Ne treba to biti ništa spektakularno, iako povremeno može, ali male geste (dodir, pohvala, pažnja, sitni pokloni) za naša su srca ogromni jer nam pokazuju ljubav i poštovanje. Ne odustajem!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh