Duhovnost

KLJUČAN ZA BORBU PROTIV SOTONE

Zašto je zaziv Imena Isusova tako moćan S vjerom zazivati Ime Isusovo znači pozivati se na puninu Kristova otajstva i njegovu neizrecivu spasenjsku moć

Foto: Pixabay

 

Zaziv Imena Isusova ključan je za borbu protiv Sotone, no valja ga razumjeti u svoj njegovoj dubini. Potrebno je kratko objašnjenje.

Ime neke osobe ili stvari u biblijskom izričaju posjeduje mnogo dublje značenje nego za nas danas. Za onodobnu kulturu ime je označavalo bit osobe ili stvari koja ga je nosila. Suvremena će nam tehnologija pomoći izbjeći dugo razglabanje i ponuditi nam neke primjere koji će nam približiti onodobni mentalitet. Kućanica, koja ne može više podnijeti muku oko pranja posuđa poslije svakog obroka, kupuje napravu nazvanu perilica posuđa, seljak, koji više ne želi kositi snagom vlastitih ruku, poseže za kosilicom – ta dva pojma otkrivaju bit koju te naprave označuju.

Izgovoriti „Ime Isusovo“ znači izraziti sve ono što Isus jest

Izgovoriti dakle „Ime Isusovo“ znači izraziti sve ono što Isus jest: istinski Sin Očev, pravi čovjek kao sin Marijin, koji je položio svoj život i prolio svoju Krv da bi spasio čovjeka, koji sada živi proslavljen i u pobjedi nad grijehom i smrću koje je Sotona uveo u svijet.
S vjerom zazivati Ime Isusovo znači pozivati se na puninu Kristova otajstva i njegovu neizrecivu spasenjsku moć.

sto s djavlima i vracarskim urocima raul salvucci figulus knjiga

Ulomak iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?” talijanskog egzorcista Raula Salvuccija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu u elektroničkom izdanju možete kupiti ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh