Najave

OD 16. DO 18. LIPNJA

Zajednica Molitva i Riječ organizira online trodnevni ‘Seminar nove evangelizacije’ Seminari omogućuju da se ponovo otkriju vlastiti kršćanski korijeni, dođe do iskustva susreta s Isusom Kristom, a to iskustvo donosi veliku promjenu života i snagu Duha Svetoga

Foto: Unsplash, Chris Montgomery

 

Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) organizira online trodnevni Seminar nove evangelizacije pod geslom: „Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Mt (11,28)”

Voditelji su članovi ZMR, evangelizatori i hagioasistenti. Seminar će se održati od 16 do 18. 6. 2023., preko platforme Zoom (online).

Raspored

Petak 19.30 – 21.30
Subota 15.00 – 18.00 i 19.00 – 21:00
Nedjelja 16.00 – 20.00 s pauzom

Prijaviti se možete ovdje. Prijave traju do četvrtka, 15. (22.00h), a nakon prijave primit ćete na e-mail email obavijest o detaljima.

Preduvjeti za sudjelovanje na seminaru

Pristup internetu i mogućnost instaliranja aplikacije Zoom na mobitel ili laptop (nakon isteka roka za prijavu na seminar putem email-a će vam se poslati detaljne tehničke upute). Radi plodonosnijeg sudjelovanja na seminaru poželjno je osigurati i prostor gdje možete biti u miru (sami) za vrijeme trajanja seminara.

Zbog povezanosti sadržaja potrebno je biti od početka do kraja seminara te interaktivno sudjelovati u seminaru (pripremite bilježnicu i olovku). Radi bolje mogućnosti sudjelovanja i međusobne interakcije, broj sudionika bit će ograničen.

Sadržaj seminara, kao i cilj i struktura određeni su crkvenim dokumentima, a posebno dokumentom pape Pavla VI. “Evangelii nuntiandi”, zatim dokumentom pape Ivana Pavla II. “Catechesi tradendae”, “Ecclesia in Europa”, dokumentom hrvatskih biskupa ”Na svetost pozvani”(izd.HBK,2002.god.) te dokumentom i obrednikom “Inicijacija – red pristupa odraslih u kršćanstvo”. Bitan sadržaj evangelizacije nalazi se u posebnom priručniku, knjizi “Susret sa živim Bogom” prof.dr. Tomislava Ivančića.

Seminari omogućuju da se ponovo otkriju vlastiti kršćanski korijeni, dođe do iskustva susreta s Isusom Kristom, a to iskustvo donosi veliku promjenu života i snagu Duha Svetoga. Također, u evangelizaciji se naviješta, proglašava radosna vijest i pomaže Crkvi da bude svjedočka.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti na [email protected].

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh