Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Za jedno te molim Gospodine danas, za nešto što je u svemu i presudno – da ustrajem

RAZMATRANJE I MOLITVA

Za jedno te molim Gospodine danas, za nešto što je u svemu i presudno – da ustrajem. Da mogu shvatiti kada se ja i počnem mijenjati, kada se ja trudim, kada se promijenim, kada ću se početi odnositi drugačije, kada će moje srce biti usmjereno na to da se ja mijenjam, da ja budem „savršeni“ partner, da rane koje sam nanio suprugu/supruzi, baš kao što ih je on/a nanio/nanijela meni, neće odmah nestati, odnosno da sam i ja i on/a naviknuti na određene stvari i da će automatski javljati možda obrambeni mehanizmi i obrasci ponašanja koje smo imali. Molim te da onda kada ja i nastojim dobro i radim, a suprug/a to ne primjećuje, da ne napadam ili optužujem kako to sad ne vidi, kako samo vidi loše opet, jer znam da treba vremena da se u srce upiše nešto drugo.

I znam Gospodine da ovo neću moći bez tebe

Baš zato želim ustrajati, jer moja ustrajnost u ispravnom upisuje u njegovo/njezino srce pravu, novu istinu. Ali moja je dužnost, odgovornost i neizmjerno iskazivanje ljubavi i poštovanja da se ponašam i djelujem ispravno baš zato jer je to ispravno, jer želim slijediti tebe Bože, a ne zato da bih dobio/la nešto nazad. I zato želim biti strpljiv i ustrajan i sa suprugom i sam/a sa sobom. Ako i padnem, uvijek se mogu ispričati, uvijek se mogu podići, jer nije mi gledati u padove, jer me ti Gospodine ne optužuješ ni za što i ne gledaš u padove, već gledaš koliko mi je stalo da se dižem, uz Tvoju pomoć. I znam Gospodine da ovo neću moći bez tebe, znam to. Ne želim biti ohol/a i uzdati se isključivo u svoju odluku i snagu, jer znam da sam preslab/a. I zato te molim da mi ti uliješ strpljenje, poniznost, ustrajnost, ljubav i poštovanje, ono kakvim ti ljubiš moga/moju supruga/u, upravo takvo, to te molim, to ti vapijem, da ju/ga gledam tvojim očima.

Gospodine, daj da ustrajem, daj da shvaćam, daj da gradim, daj da ljubim i poštujem

Hvala ti za moga/moju supruga/u, hvala ti što kroz sve situacije u kojima se nalazimo ili smo se nalazili mogu zaslužiti Nebesko Kraljevstvo, mogu pomoći da se moj/a dragi/a suprug/a spasi, obrati, da bude sretan/a, da osjeti po meni i mojim djelima u braku tvoju ljubav. O koliko često sam zabrljao! No znam da ti ne gledaš u to, zato ne želim ni ja gledati u to, želim oprostiti sam/oj sebi sve ono što me sputava, odričem se svega što mi govori da možda ne zaslužujem oprost. Najveća stvar koju mogu napraviti za suprug/u je da oprostim sam/a sebi, jer jedino tako ti Gospodine možeš doprijeti do mene, a kroz mene i do moga supružnika. Zar da se pravim većim od tebe, jer ti mi sve opraštaš, a ja sam sebi ne opraštam? Gospodine, daj da ustrajem, daj da shvaćam, daj da gradim, daj da ljubim i poštujem.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često smo usmjereni na rezultat, svoja očekivanja. Ja ću napraviti ovo i očekujem da će se automatski dogoditi nešto drugo, što već očekujem. Tako očekujemo i ako sam ja krenuo drugačije, ispravno da će automatski to supružnik primijetiti, pohvaliti, imati povjerenja. Nekada je to baš slučaj, ali često treba određeno vrijeme da stekne novo povjerenje, zato moramo biti strpljivi, a ne odustajati ili misliti, napadati kako sad ne vidi. Izuzetno bitna stvar, jer u suprotnom može nas uvjeriti da to ne vrijedi, da ne funkcionira, da se ne vrijedi truditi. To je laž. No, stvari koje su ispravne radimo zato što su ispravne, zato jer se dajemo nesebično, bez da očekujemo nešto nazad. No, to je najbolji put da na koncu dobijemo i mi što nam treba, ali treba biti strpljiv i ustrajan. I ići uz Božji blagoslov, ne sam/a.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh