Duhovnost

TOMISLAV IVANČIĆ

Ne vjeruj nijednoj negativnosti. Iz svega postoji izlaz Nekad treba kamen udarati devedeset i devet puta i tek stoti put on se raspukne

Foto: Cast Of Thousands, Shutterstock

Foto: Cast Of Thousands, Shutterstock

Tvoja je prava bit u tome da ne vjeruješ nijednoj negativnosti, neuspjehu, nijednoj katastrofi, nijednoj smrti…

Propao ti je posao? Nemoj očajavati, nego započni drugi. Ostavio te bračni drug? Podigni glavu i shvati da sada počinje novi način života i vašeg braka, a to je da za njega moliš, Bogu zahvaljuješ i tako stojeći pred Bogom otvorena srca vratiš svog bračnog druga. Prijatelj te izdao? Počni još jednom s njim razgovarati.

„Bit je kršćanskog života ne da si bez grijeha, nego da se protiv grijeha boriš”

Već si sto puta odlučio da nećeš riječima i govorom pogriješiti, a opet te jezik prevario? Ne uznemiruj se. Odluči još jednom i to odlučnije, čitavim srcem. Molio si pa nisi dobio? Ne brini se. Moli sada još upornije. Opet si pao u teški grijeh, kojeg te stid ispovijedati? Nemoj tako. Shvati da je bit kršćanskog života ne da si bez grijeha, nego da se protiv grijeha boriš, a i kad padneš, da se ispovijedaš i tako ih uništiš.

„Za Boga nema nemogućih situacija”

Napravio si odluke da ćeš učiti, da ćeš napraviti neki posao, da ćeš se s nekim sastati, a već nekoliko puta nisi to ispunio? Ništa zato, odluči ponovo. Bolestan si i misliš da se više ne možeš izvući? Za Boga nema nemogućih situacija. Moli ga, uzmi najbolje lijekove i vjeruj da možeš ozdraviti. Opominješ svoju djecu ili učenike u školi po ne znam koji put, a oni su uvijek isti? Ništa zato, tvoje je da opominješ.

Uvijek budi vjeran

Doći će trenutak kad će se oni popraviti. Nekad treba kamen udarati devedeset i devet puta i tek stoti put on se raspukne. Nije na tebi da dokineš bolesti, da dokineš grijehe, nije na tebi da budeš samo uspješan, da budeš uvijek vjeran, da te svi hvale. Tvoja je prava bit u tome da ne vjeruješ nijednoj negativnosti, neuspjehu, nijednoj katastrofi, nijednoj smrti. Iz svega postoji izlaz. To je obraćenje.

Autor: Tomislav Ivančić (Laudato.hr)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr) / odabrala A. P.

Zanimljive naslove profesora Ivančića pronađi u našem web-shopu, ovdje

Najčitanije

Na vrh