Razno

GENIJALNO

YOUTUBE KANAL Upoznajte oca koji poučava osnovnim vještinama djecu koja nemaju očinsku figuru Roba je otac napustio kada je imao 14 godina, te nije imao oslonac tijekom svoga odrastanja. Iako je i sam iskusio obiteljske probleme, uz Boga je uspio nadvladati sve poteškoće. Kako bi pomogao djeci koja odrastaju bez oca, otvorio je kanal na Youtubeu gdje podučava raznim vještinama

Foto: Screenshot

 

Roba Kenneyja je otac napustio kada je imao tek 14 godina. U trenutcima kada je postajao odrasla osoba, Rob nije imao oca koji bi ga usmjerio i vodio na tom putu. No, kada se njegov vlastiti brak nalazio u poteškoćama, Rob se okrenuo Bogu. To mu je iskustvo pomoglo da oprosti svome ocu prije nego što je preminuo.

„Moj je životni cilj odgajati dobre ljude. Ne samo djecu nego ljude”

Kenney je u braku već 29 godina i ima dvoje uspješne djece: Kristine i Kylea.

Za vrijeme karantene Rob je odlučio napraviti nešto korisno. Snimao je sebe kako obavlja poslove koji olakšavaju svakodnevicu, kako bi djeca koja nemaju očinsku figuru mogla naučiti razne vještine.

„Moj je životni cilj odgajati dobre ljude. Ne samo djecu nego ljude”, poručio je Rob.

Činjenica da su mu djeca odrasla i da ne žive više s njim potakla ga je na promišljanje kako može drugima pomoći.

Njegovi su savjeti dirnuli srca mnogih te je u kratkom roku došao do velikog broja pratitelja – gotovo dva milijuna

Na njegovu se kanalu na Youtubeu nalaze razni videi o osnovnim vještinama, poput vezanja kravate do mijenjanja gume na automobilu. „Volio bih da kanal bude o svakodnevnim zadacima, no također bih volio podijeliti i mudrost koju sam stekao tijekom godine kako bih potaknuo i ohrabrio druge”, rekao je predani otac. Njegovi su savjeti dirnuli srca mnogih te je u kratkom roku došao do velikog broja pratitelja – gotovo dva milijuna. „Mislio sam da ću samo pokazivati ljudima kako obaviti neke zadatke, no ovo ima puno dublji odjek”, priznao je.

Velik odjek njegova kanala u javnosti pokazuje kolika je potreba za pozitivnom i brižnom očinskom figurom u životu djeteta

Nakon što je primijetio koliko je ljudi počelo pratiti njegove sadržaje, izrazio je zahvalnost u jednom videu. Istaknuo je kako ne pretpostavlja da su njegovi savjeti najbolji te da sigurno postoji raznih izvora online. Priznao je kako je i sam kao otac mnogo puta pogriješio, no upravo je zato važno tražiti oprost, te kako je potrebno da svi budemo dobri jedni prema drugima.

Velik odjek njegova kanala u javnosti pokazuje kolika je potreba za pozitivnom i brižnom očinskom figurom u životu djeteta. Sada i ona djeca koja nisu imala to iskustvo mogu to donekle doživjeti zahvaljujući ovom dobro raspoloženom ocu.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh