Katekizam Katoličke Crkve (KKC)

POSINAŠTVO

VIDEO Bog je nadmašio svako očekivanje Evo Radosne vijesti o Isusu Kristu Sinu Božjemu: Bog je pohodio svoj narod, ispunio obećanja dana Abrahamu i njegovu potomstvu; i nadmašio je svako očekivanje: poslao je svoga ljubljenog Sina

Foto: Shutterstock 

»A kada dođe punina vremena, odasla Bog Sina svoga, rođena od žene, pokorna zakonu, da iskupi one koji bijahu pod zakonom, da primimo posinaštvo« (Gal 4, 4-5). Evo Radosne vijesti o Isusu Kristu Sinu Božjemu: Bog je pohodio svoj narod, ispunio obećanja dana Abrahamu i njegovu potomstvu; i nadmašio je svako očekivanje: poslao je svoga ljubljenog Sina.

Mi vjerujemo i ispovijedamo da Isus iz Nazareta, rođen kao Židov od izraelske kćeri, u Betlehemu, u vrijeme kralja Heroda Velikoga i cara Cezara Augusta I., po zanimanju drvodjelja, umro na križu razapet u Jeruzalemu, pod upraviteljem Poncijem Pilatom, za vladanja cara Tiberija, jest vječni Sin Božji postao čovjekom, koji je »od Boga izišao« (Iv 13, 3), »sišao s neba« (Iv 3, 13; 6, 33) i došao u tijelu; doista »Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu – slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca – pun milosti i istine. […] Od punine njegove svi mi primismo, i to milost na milost« (Iv 1, 14.16).

Potaknuti milošću Duha Svetoga i privučeni od Oca, mi, o Isusu, vjerujemo i ispovijedamo: »Ti si Krist – Pomazanik, Sin Boga živoga« (Mt 16, 16). Na stijeni te vjere, ispovjeđene od svetog Petra, Krist je utemeljio svoju Crkvu.

Izvor:  Katekizam Katoličke Crkve, br. 422-424; L. M.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh