Vijesti

VIJESTI IZ SVIJETA // Sud odlučio: Charlie će posljednje dane života provesti u hospiciju

Charlie će posljednje dane života, prije nego se isključi respirator koji ga održava na životu, provesti u centru za pomoć terminalnim bolesnicima…

Mali Charlie Gard neće preminuti ni u bolnici, ni u domu svojih roditelja. Sudci su u Londonu, 26.srpnja, odlučili da će posljednje dane, prije nego se isključe aparati koji ga održavaju na životu, dijete provesti u centru za pomoć terminalnim bolesnicima.

Odluka Visokog suda

Nemogućnost ozdravljenja koju su proglasili londonski liječnici te potvrdili sudci, što je onemogućilo djetetov odlazak na eksperimentalno liječenje u Sjedinjene Američke Države ili u rimsku bolnicu Bambino Gesù, označila je kraj Charliejeva života, koji će sada, u skladu s odlukom Suda, svoje posljednje dane provesti u jednom hospiciju. Dakle, ne kod kuće, kako su željeli njegovi roditelji, ali ne ni u bolnici, kako su željeli liječnici.

„Trenutak je da se ugase medijski reflektori na tom slučaju”

Prekasno je – rekli su Charliejevi roditelji, čekajući dopuštenje za putovanje, koje nije nikada stiglo. I sada, kada nema više nade da ga se pokuša spasiti, za nekoliko će dana biti isključen respirator koji Charlieja održava na životu, i tako će njegov kratki život završiti. Govoreći o tomu, bioetičar Adriano Pessina napomenuo je da je trenutak da se ugase medijski reflektori na tom slučaju i da se poštuje opravdana suzdržljivost roditelja i medicinskoga osoblja koje je uz dijete.

Izvor:  Vatikanski radio

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh