Duhovnost

NOVO

VIDEO ‘Upoznaj Duha Svetoga’ – serijal kratkih pouka o Duhu Svetom koji su pripremili članovi ‘Božje pobjede’ Snimili su 11 kratkih razmatranja o Duhu Svetome kako ga oni kao zajednica upoznaju.

VIDEO 'Upoznaj Duha Svetoga' – serijal kratkih pouka o Duhu Svetom koji su pripremili članovi 'Božje pobjede'

Foto: Shutterstock

 

Kako je nastala ideja

Iako su najpoznatiji po svojim pjesmama, Božja pobjeda je molitvena zajednica koja ima i drugih karizmi, osim slavljenja. Kao karizmatska molitvena zajednica njeguju posebnu pobožnost prema Duhu Svetomu. Zbog toga su ih prošle godine fratri koji vode e-duhovne vježbe zamolili da pripreme razmatranja o Duhu Svetome. Iz Božje pobjede poručuju da su fratrima zahvalni na tom poticaju jer su time dobili priliku svoje iskustvo Duha Svetoga prenijeti mnogima. „Upravo to je cilj karizmatske obnove u Duhu Svetom – da bude milost za sve, za cijelu Crkvu – kako kaže papa Franjo.“ – poručio je Maroje Burum, voditelj molitvene zajednice Božja pobjeda.

Razmatranja su pripremali Maroje Burum, Ante Bilaver, Ana i Petar Buljan, Marko Blagović i njihov duhovnik, don Damir Stojić

Nakon što se nekoliko tisuća ljudi pripremalo za svetkovinu Pedesetnice čitajući njihova razmatranja, osjetili su poticaj donijeti te sadržaje dodatno obogaćene i drugima – na nov način. Snimili su 11 kratkih razmatranja o Duhu Svetome kako ga oni kao zajednica upoznaju. Razmatranja su pripremali Maroje Burum, Ante Bilaver, Ana i Petar Buljan, Marko Blagović i njihov duhovnik, don Damir Stojić, a u realizaciji projekta sudjelovalo je puno više članova zajednice. Svako razmatranje započinje kratkim zazivom Duhu Svetom, slijedi pouka, a sve završava aktualizacijom sadržaja pouke u molitvi. Videa imaju i podnaslove na engleskom pa ih možete dijeliti i sa svojim prijateljima izvan granica Hrvatske.

Uvodni video

Pogledajte uvodni video, a na popisu Upoznaj Duha Svetoga na njihovu YouTube kanalu moći ćete pronaći i svih 11 razmatranja dan po dan, kako budu izlazili do Pedesetnice.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh