Aktualnosti

HODNJA MIRA

VIDEO Unatoč brojnim izazovima, narod u Međugorju, iz svih krajeva svijeta, svjedoči svoju svetu katoličku vjeru Svi strahovi su nestali, pobijedila je ljubav prema Mariji. Mediji ne izvještavaju o onome što se događa u Međugorju, ali treba im biti jasno - ljubav uvijek pobjeđuje - Međugorje je dokaz

hodnja mira

Foto: Screenshot

 

Na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja i na uočnicu 40. obljetnice Gospinih ukazanja, ispred franjevačkog samostana Svetog Ante na Humcu kod Ljubuškog, krenuo je tradicionalni molitveni hod odnosno međunarodna Hodnja mira, sve do međugorske župne crkve sv. Jakova.

U ovogodišnjoj tradicionalnoj Hodnji mira sudjelovali su hodočasnici iz cijelog svijeta. Sa svojim zastavama, molili su krunicu, pjevali i zahvaljivali Gospi, a na čelu kolone svećenici se izmjenjivali u nošenju križa.

Pogledajte kako unatoč brojnim duhovnim izazovima i teškim vremenima za Crkvu i svijet, narod za kojeg je Gospa ovdje u Međugorju rekla da je izabran i da mu je Bog dao velike milosti, svjedoči svoju svetu katoličku vjeru u zajedništvu s Božjim narodom iz cijelog svijeta:

Hodnja mira je molitveni hod od Humca do Međugorja, nastao 1992. godine.

Tih ratnih dana, kad smo se u tišini prisjećali stote obljetnice župe sv. Jakova, na vratima crkve kao zaštita stajale su daske, a sv. Misa slavila se u podrumu župne kuće. I dok su mnogi dvojili hoće li uopće moći doći ijedan hodočasnik, njih 350 iz svijeta, poglavito iz Njemačke na čelu s međugorskim zaljubljenikom Hubertom Liebherrom, zaputilo se pješice od Humca do Međugorja moleći za mir u ratom pogođenoj Hrvatskoj i BiH. I ta prva Hodnja mira izrasla je u hodnju po nekoliko tisuća vjernika

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh