Svjedočanstva

ŠOKANTNA PRIČA O OTKUPLJENJU

VIDEO Ubio je dječaka zbog Alaha, a Bog ga je podignuo iz mrtvih kako bi mu oprostio Ovo je jedno od onih svjedočanstava koje gledate otvorenih usta. Nevjerojatna i premoćna životna priča o obraćenju, pokajanju i oproštenju

Nevjerojatno svjedočanstvo muslimana

Foto: Screenshot


 

Njegovo svjedočanstvo je nevjerojatno. Toliko moćno i nevjerojatno da ćete, kao i mi, sigurno zaplakati. Odgojen u Sudanu, u najradikalnijim islamskim sektama, ovaj čovjek odgojen je da mrzi kršćane, a posebno Židove. Ali Bog je preobrazio njegov život iz mržnje u ljubav. I to tako moćno da nitko ne može ostati ravnodušan.

Spreman ubiti za Alaha

Zachariah je bio jedini kršćanin u cijeloj njihovoj školi. I zbog toga ga je mrzio. Bio je pametan dječaj, bio je dobar. Mislio je da kao musliman mora biti bolji od njega, ali Zachariah je bio bolji. Još jedna razlog da ga mrzi.
Svaki dan su ga tukli i maltretirali, a jednog dana i odlučili ubiti. Bila je mračna noć. Izudarali su ga, polomili ruke i noge dječaka, a onda mu je Yassir stavio ruku preko usta da ga dovrši… Ostavili su ga u tamnoj noći, između života i smrti. Otada ga nije više vidio.

Ozdravljenje rođaka

Isus je u život ovog čovjeka ušao preko ozdravljenja rođaka za kojeg su doktori rekli da ima svega nekoliko dana života. Koptski kršćani htjeli su se pomoliti nad tim rođakom. Iz pristojnosti im je dopustio, iako se zbog križa na njihovim rukama nije htio rukovati. Svjedoči kako su ovi ljudi molili Boga da ozdravi dječaka jednostavno razgovarajući s Njim kao prijateljem. U trenutku kad su izgovorili Amen, dječak je ozdravio.

Rečenica koja mu je promijenila život

Jedan od onih koji su se molili sjeo je pored njega i rekao mu: „Znaš što, pravo čudo je da Bog želi promijeniti i tvoje srce“. Potom ga je upitao: „Vjeruješ li da je Isus živ?“. Odgovorio je da vjeruje jer u islamskoj kulturi vjeruju da je Bog uzeo Isusa na nebo, da je živ i da će se jednog dana vratiti.
Potom je ovaj kršćanin izgovorio rečenicu koja je zauvijek promijenila njegov život: „Zašto što je živ, možeš razgovarati s Njim.“. Jedini način da musliman zavoli Židova, kaže, je kroz Isusa, kad spozna Isusa.

Obitelj ga se odrekla jer je odlučio slijediti Isusa. Pokopali su ga. Organizirali sprovod. Pitao je Boga u tom trenutku: „Gdje si, Bože,“ i čuo je glas: „Znaš da je grob na kojem stoji tvoje ime prazan. I moj je grob prazan.“

Prije nego si ti pomislio na Mene, Ja sam mislio na tebe

Otišao je u Egipat na jednu pastoralnu konferenciju. Jedan stariji čovjek počeo je pričati s njim. Yassir mu je ispričao svoju priču, a ovaj je počeo plakati. „Sjećaš li me se. Ja sam Zachariah.“

Prošlo je 25 godina od tog crnog događaja u onoj tamnoj noći kada su dječaka ostavili na samrti.

„Yassir, zato što si me toliko mrzio, uvijek sam molio za tebe.“ Otvorio je svoju Bibliju, a na prvoj stranici bilo je zapisano njegovo ime.

Toga ga je dana Bog suočio s istinom – „prije nego si ti pomislio na mene, ja sam mislio na tebe.“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh