Roditelji i djeca

ZAJEDNIČKO VRIJEME

VIDEO Sramoti li ovaj otac svoje dijete ili stvara predivne uspomene? Djevojčicama je potrebno da njihovi očevi budu uključeni u njihov svakodnevni život

Sramoti li ovaj otac svoje dijete ili stvara predivne uspomene?

Foto: Screenshot

 

Ovaj otac za svoje tri djevojčice svakodnevno pripremi iznenađenje pri povratku iz škole. Dok one izlaze iz školskog autobusa on ih čeka – kostimiran. I svaki dan ima novu ideju kako ih „osramotiti“. Iako djevojčice pokrivaju glavu i bježe, na njihovim licima je osmijeh. One vole pažnju koju im otac posvećuje.

Zajedničko provođenje vremena mnogo je važnije od količine novca koji ste potrošili na svoju kćer. Kada biste ju u odrasloj dobi pitali o njezinim najljepšim sjećanjima iz djetinjstva, sigurno vam ne bi pričala o poklonu koji je dobila, nego o načinu kako ste zajedno provodili vrijeme.

Nažalost, danas je i očevima najveći izazov postao da kada su sa svojom djecom ne pogledavaju na mobitel.

Kada ste sa svojom kćeri, uistinu budite s njome. Vrijeme koje provodite s njome za nju je izuzetno važno. Ona treba znati da se zanimate za sve što sačinjava njezin život. Djevojčicama je potrebno da njihovi očevi budu uključeni u njihov svakodnevni život. Naravno da to kod očeva ponekad iziskuje žrtvu i odricanje od vlastitih želja, ali njoj je potreban tata koji će biti njezin heroj. Kada bi vašu kćer upitali tko je njezin najdraži heroj, bi li ona odgovorila „tata“?

Iz knjige „Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“ autora Alana Migliorata.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

U ovoj ćete knjizi otkriti stvari koje nisu nužno u skladu s onim što današnje društvo smatra, kako se to voli reći, „normalnim“. Međutim, rastemo u svojoj muževnosti i svom očinstvu tek kada razbijemo granice koje nam nelagoda postavlja kada nešto treba činiti drugačije. Budite otvorena uma i dopustite mudrosti da proširi vaše vidike.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh