Roditelji i djeca

KAKO PRAVI MUŠKARCI ODGAJAJU SVOJE KĆERI

Ponašanje kojim roditelji oslabljuju samopouzdanje svoje kćeri Vaša kći treba znati da vi imate vjere i pouzdanja u nju da će moći samostalno riješiti problem

Foto: Pixabay

 

Važno je da otac nauči svoju kćer kako se zaštititi i obraniti ne samo u fizičkom smislu nego i u emocionalnom i duhovnom. Naravno, možda će se naći u situaciji kada će morati upotrijebiti vještine samoobrane, a tada će joj jako dobro doći znanje koje joj je prenio otac koji je znao da je sposobna obraniti se, time joj osnaživši samopouzdanje. Nažalost, postoje druge vrste napada kojima će vaša kći biti svakodnevno izložena i od kojih će se trebati braniti u svakom trenutku.

Ima roditelja koji sami nastoje riješiti svaki problem na koji naiđe njihova kći pa se tako miješaju u svađu između nje i njezine prijateljice, odlaze u školu pregovarati o ocjenama…

Ima roditelja koji sami nastoje riješiti svaki problem na koji naiđe njihova kći pa se tako miješaju u svađu između nje i njezine prijateljice, odlaze u školu pregovarati o ocjenama i sl. Iako je razumljiva njihova namjera da pomognu, to je najgori način jer njime onesposobljuju svoju kćer onemogućavajući joj samostalno funkcioniranje. Takvim ponašanjem, roditelji oslabljuju već ionako krhko samopouzdanje svoje kćeri i njezinu vjeru u sebe. Time joj poručuju da nemaju pouzdanja u nju, da ne vjeruju kako će moći sama riješiti problem.

Želim li reći da roditelji nikada ne bi trebali intervenirati i pomoći kada zagusti? Ne. Želim istaknuti da vaša kći treba znati da vi imate vjere i pouzdanja u nju da će moći samostalno riješiti problem.

Odgajajte svoju kćer i volite je tako da zna da vam se uvijek može obratiti

Odgajajte svoju kćer i volite je tako da zna da vam se uvijek može obratiti. Ona treba znati da je u redu to što je ponekad tužna, uznemirena ili ljutita. Pitajte je na koji način planira riješiti određenu situaciju. Spoznaja da ju njezin otac, snažan i Bogu okrenut čovjek, smatra sposobnom samostalno riješiti problem znači joj mnogo više nego što možete zamisliti.

Iz knjige „Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“ autora Alana Migliorata! Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Knjigu možete kupiti ovdje. Više o knjizi saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh