Evangelizacija

HRVATSKI KATOLIČKI MUŠKARCI

VIDEO S koljenima u vodi, dok ih šiba vjetar i kiša – ovako se u subotu molila krunica u Sydneyju Moliteljima ispred katedrale, s koljenima u vodi, kiša nošena vjetrom koja sipa po njima, nije omela molitvu

Foto: Domovina.info

 

Kardinal Alojzije Stepinac je rekao – „nema važnije zadaće u životu pojedinaca nego vlastita duhovna izgradnja”. Hrvatski katolički muškarci iz Sydneya iz Bratovštine Predragocjene Krvi Isusove u to vjeruju i toga se, kako izgleda, i drže.

Hrvatska krunica na koljenima održana u subotu, 2. srpnja 2022. u centru Sydneyja ispred katedrale Svete Marije tijekom koje je padala velika, na trenutke i olujna kiša, nije ih spriječila da padnu na koljena i javno mole krunicu još jednom.

Foto: Domovina.info


Foto: Domovina.info

 

Foto: Domovina.info

Video koji je objavio novinar tjednika Domovina iz Australije osvanuo je i odjeknuo australskim medijskim prostorom. Kako pišu na portalu istoimenog tjednika, bio je to medijski događaj broj jedan u australskim katoličkim medijima. Kako se vidi na videu, moliteljima ispred katedrale, s koljenima u vodi, kiša nošena vjetrom koja sipa po njima, nije omela molitvu. A ni najavljivane prognoze ih nisu navele da otkažu molitvu.

 

„Dok su se okupljali oko podne ispred katedrale po kiši koja je ustrajno padala trebalo je vidjeti ta nasmijana lica, rukovanja i osmijehe te srdačne razgovore dok se čekalo na početak molitve”, piše portal Domovina.info.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh