Najave

NANOVO ROĐENI

VIDEO Promocija filma o Jozi Furundžiji u Zagrebu Promocija filma o narodnom svecu održat će se 9. studenoga u 20 sati na Jordanovcu

nanovo rođeni

Foto: Nanovo rođeni

Danas, u četvrtak 9. 11. 2023. u 20.00 sati na Jordanovcu održat će se promocija filma o narodnom svecu Jozi Furundžiji, što je ujedno prvi od serijala filmova o velikanima Duha našeg naroda koji su živjeli i umrli na glasu svetosti, ali zbog nedostatka novaca, kadra ili volje postupci za proglašenje blaženim i svetim još nisu pokrenuti unatoč brojnim uslišanjima.

Mistik, čudotvorac

Jozo je u srednjoj Bosni poznat kao mistik, čudotvorac, njegov grob svake godine posjećuje tisuće hodočasnika koji se utječu njegovu zagovoru. 100 godina je prošlo od njegove smrti, a milosti se i dalje izlijevaju onima koji se utječu njegovu zagovoru. Film donosi priču o Jozinu životu, ali i svjedočanstva onih koji su po njegovu zagovoru doživjeli velike milosti.

Serijal Anonimni sveci hrvatskog naroda

Serijal Anonimni sveci hrvatskog naroda donosi priče i svjedočanstva o velikanima vjere u našem narodu o kojima postoji sjećanje u mjestima u kojima su djelovali, a ovim serijalom želimo sve vas upoznati s njihovim svetačkim životima kako biste i sami bili potaknuti na življenje svetosti u svojoj svakodnevici, ali i oteli zaboravu sjećanje na ove velikane.

Još je jedna to promocija pod režiserskom palicom Matije Ricova i glavnog snimatelja i montažera Filipa Tadića.

Datum: 9. 11. 2023.
Vrijeme: 20.00 sati
Mjesto održavanja: dvorana Antuna Bauera na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti, Jordanovac 110, Zagreb.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh