Zanimljivosti

ČUDO OD KRUNICE

(VIDEO) Pjesma Kraljici krunice, koju je na zaprepaštenje svih otpjevao pentekostalac Elvis Presley, pravo je svjedočanstvo! „Čudo od krunice” je pjesma koja se našla na albumu „Presley Now” iz 1972. godine i, odabrao ju je Elvis sam

Foto: Screenshot

Pentekostalac pjeva Mariji

Svi znaju za „kralja” Elvisa Presleya i čuli su njegove hitove, poput Jailhouse Rock ili Hound Dog. Ali jeste li ga ikad čuli kako pjeva Mariji? Zapravo, Elvis je u svojoj glazbenoj karijeri otpjevao mnogo gospel pjesama pa ne čudi ulazak u duhovne glazbene vode, ali pjevanje Mariji od strane jednog pentekostalca, čudi.

„Čudo od krunice” je pjesma koja se našla na njegovu albumu „Presley Now” iz 1972. godine i, odabrao ju je Elvis sam.

Pjesmu je napisao njegov prijatelj iz djetinjstva, Lee Denson, i dao je glazbeniku, ali, Elvisu je trebalo 10 godina da je snimi. Denson je i sam, prije Elvisa, objavio tu pjesmu.

Svjedočanstvo obraćenja na katoličanstvo

Pjesma je svjedočanstvo njegova obraćenja na katoličanstvo. Naime, Lee Denson bio je član Pentekostne crkve, baš kao i Elvis. Dječaci su se i upoznali u crkvi gdje je Elvis dolazio s obitelji, a Densonov otac bio pastor.

Iako je uvijek bio vjernik, Lee nije bio osobito dobar kršćanin – sve dok jednoga dana krajem pedesetih godina prošlog stoljeća nije osjetio ono što je kasnije opisao kao „moćnu unutarnju silu koja mu se proširila tijelom. On i njegova supruga Marija bili su uznemireni iskustvima i nekako su odlučili moliti krunicu. Sljedeći dan otišli su na Svetu misu i vrlo brzo prešli na katoličanstvo. „Čudo od krunice” svjedočanstvo je tog obraćenja.

Hvala na čudu krunice

Denson je umro 6. studenoga 2007. u dobi od 75 godina. Na njegovom nadgrobnom kamenu ugravirana je posljednja poruka: „Još jednom hvala na čudu krunice”.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh