Zanimljivosti

U POLJSKOJ

VIDEO Prekrasan park posvećen Ivanu Pavlu II. Mnogo je vremena, truda i materijala utrošeno u ovaj park. Tako je za izradu trebalo 20 000 sadnica različitog drveća, cvijeća, biljaka

Foto: Pompi, Pixabay

Foto: Pompi, Pixabay

U gradu Inwaldzie na samom jugu Poljske sagrađen je park koji podsjeća na velikog papu, svetog Ivana Pavla II. Gledajući iz zraka ovaj park, koji se proteže na tri hektara, mogu se vidjeti prikazi povezani s Papom.

Tako se mogu vidjeti bazilika prikazanja Blažene Djevice Marije u Wadowicama, gdje je Woytyla kršten. Može se vidjeti bazilika svetog Petra u Rimu i naravno lik svetog Ivana Pavla II.

Mnogo je vremena, truda i materijala utrošeno u ovaj park. Tako je za izradu trebalo 20 000 sadnica različitog drveća, cvijeća, biljaka, tona kamenja, pijeska i šljunka. Posjetitelji tijekom šetnje mogu gledati i umjetničke slike i fotografije koje prikazuju svetog oca Ivana Pavla ll.

Ovaj park je živi muzej Karola Wojtyłe. Svakako nešto vrijedno posjeta ako se nađete u Poljskoj.

Nakon šetnje parkom dugim osam kilometara i razmatranja o životu našeg dragog poljskog pape umor nećete niti osjetiti kada će duša biti puna.

Sveti Ivane Pavle II., poslušan poticajima Duha Svetoga, moli za nas!

Izvor: Parkmania.pl

Za Book.hr priredila A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh