Mladi

MARIJA MAGDALENA I MILAN

VIDEO Predivno svjedočanstvo mladog bračnog para o predbračnoj čistoći Bili su u vezi tek devet mjeseci i oženili se. No, njima je to bilo dovoljno jer su se, oslobođeni tjelesnog, upoznali bolje nego što se netko upoznaje kroz godine

VIDEO Predivno svjedočanstvo mladog bračnog para o predbračnoj čistoći

Foto: Pixabay

 

U sklopu projekta „Prava ljubav čeka”, koji provodi magistar teologije Josip Matezović, mladi vjeroučitelj iz Vinkovaca, svjedočio je mladi bračni par, Marija Magdalena i Milan, koji su posvjedočili o svojem življenju predbračne čistoće.

Oni su se odlučili na hodanje bez dodira.

„Kad ste u takvoj vezi, bez dodira, što drugo imate? Imate jedno drugo i možete cijelo vrijeme razgovarati. Znači, naša veza od tri mjeseca možda je bila kvalitetnija od nekih koje traju godinama. Zašto? Mi kad smo se susreli, išli smo na mise, molili smo skupa, za naš brak i našu budućnost, jer mi nismo bili kao da imamo 16, 17 godina. Bili smo odrasli, zreli ljudi”, kazala je u svjedočanstvu Marija Magdalena, naglasivši kako su se zaručili nakon tri, a vjenčali nakon devet mjeseci hodanja.

Na svjedočanstvo svoje supruge nadovezao se i Milan, naglasivši kako je nakon obraćenja shvatio da ne želi više neku prolaznu vezu, nego ozbiljnu vezu koja će voditi do braka, a u kojoj će na prvome mjestu biti Bog. Nakon nekoliko pokušaja stupanja u kršćansku vezu, Bog ga je spojio s Marijom Magdalenom, s kojom je, nakon prakticiranja predbračne čistoće, danas u braku u kojem se njeguju prave kršćanske vrijednosti. „Ja sam dotaknuo dno, a Bog me je podignuo. Sada tu stojim pred vama da vam mogu posvjedočiti da to nisam ja, da to nije moja snaga, nego Njegova milost”, zaključio je Milan.

Njihovo svjedočanstvo može ovdje pogledati u cijelosti:

Projekt „Prava ljubav čeka” govori o ljepoti i blagoslovu života u predbračnoj čistoći. Sastavljen je od tri predavanja na temu predbračne čistoće i teologije tijela te individualne radionice. Moguće je dogovoriti gostovanje programa na tvojoj župi. Za više detalja i dogovor oko termina posjeti Facebook stranicu ili se javi na e-mail adresu: [email protected].

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh