Duhovna glazba

PRVA ROCK-PJESMA O BL. ALOJZIJU STEPINCU

VIDEO Pjesma posvećena patnjama kardinala za vrijeme komunističkog režima U spotu su prepričali tragične događaje iz Stepinčeva života na način da su uloge simbolične, a okosnica je obraćenje milicajca koji na koncu postaje svećenik upravo gledajući primjer progonjenog Stepinca

Foto: Screenshot


 

Splitski bend Croatica objavio je pjesmu i videospot posvećene hrvatskom kardinalu, blaženom Alojziju Stepincu koji je podnio velike patnje u komunističkom režimu zalažući se za prava hrvatskog naroda i Katoličke crkve. Prva je to rock-pjesma posvećena kardinalu Stepincu, a autor teksta i glazbe je Pere Eranović, glumac splitskog HNK, ujedno i vokal benda.

U spotu su prepričali tragične događaje iz Stepinčeva života na način da su uloge simbolične, a okosnica je obraćenje milicajca koji na koncu postaje svećenik upravo gledajući primjer progonjenog Stepinca.

Ulogu kardinala Stepinca izvanredno je odigrao bogoslov Ante Vrcić, koji ga je već glumio u HRT-ovu filmu i u predstavi na splitskoj Bogosloviji.

Poslušajte pjesmu i pogledajte spot:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh