Zanimljivosti

KLAPA KASTAV

VIDEO Ovako izgleda ljepota glazbe u slučajnom susretu dva zbora Bože, hvala ti na prilici da možemo svjedočiti ovome činu. Bogu hvala i što im je podario glas, a ❤️ klapi Kastav ❤️ hvala što su nas zagrlili pjesmom i podijelili s nama ovaj predivan video:

Foto: Facebook Irena Grdinić, Screenshot

Foto: Facebook Irena Grdinić, Screenshot

Jedan sasvim slučajan susret dva zbora dvije različite države prikazao je svu ljepotu glazbe. Glazba je jedan od Božjih darova koja spaja ljude a tome u prilog ide i ovaj video. Klapa Kastav, pod vodstvom Saše Matovine, sudjelovala je na Međunarodnom festivalu i natjecanju zborova LISBON SINGS 2023., a s natjecanja su se vratili i s dvije zlatne i dvije srebrne medalje, donosi Torpedo Media.

U podzemnoj željeznici u Portugalu klapa Kastav susrela se s dječjim zborom iz Zimbabvea, a ono što je donio taj zajednički trenutak je prekrasna harmonija i ljubav nepoznatih ljudi koje spaja glazba.

Klapa Kastav zapjevala je „Kuća puna naroda” Zdravka Čolića, a dječji zbor iz Zimbabvea im je odgovorio svojom pjesmom.

„Nek’ mi bude nagrada, kuća puna naroda, živote moj, podari mi glas, pjesmama da zagrlim vas…”

Video i objavu, prenosimo uz dozvolu, jedne od članica ženske klape Kastav Irene Grdinić.

„Bila je nedjelja, 11 sati navečer, podzemna u Lisabonu, slučajno su se sreli dječji zbor iz Zimbabvea s jedne strane pruge i klape Kastav s druge strane pruge. Imali smo doslovno nekoliko minuta do dolaska vlaka, nakon čega će se jedni ukrcati i vjerojatno se više nikada nećemo sresti. U tom kratkom susretu podijelili smo emociju od koje su potekle suze s jedne i s druge strane pruge… I to – pjevajući. Nismo se ni razumjeli, ali opet, jako smo se dobro razumjeli. I još smo se jednom uvjerili kako je glazba univerzalni jezik, nešto što briše granice, nacije, rase, jezike, spolove, dob…

I još smo se jednom uvjerili kako je glazba univerzalni jezik, nešto što briše granice, nacije, rase, jezike, spolove, dob…

Nakon pet dana prekrasnog Lisabona, pjevača, pjesme, druženja, smijeha, hrane, natjecanja, treme, medalja…upravo je ovaj susret ono zbog čega ću se sjećati ovog festivala… I upravo je ovaj osjećaj razlog mog bavljenja glazbom❤️
You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one…❤️”, navodi.

Bože, hvala ti na prilici da možemo svjedočiti ovome činu. Bogu hvala i što im je podario glas a ❤️ klapi Kastav ❤️ hvala što su nas zagrlili pjesmom i podijelili s nama ovaj predivan video:

Izvor: Irena Grdinić / Facebook, preuzeto s dozvolom

Za Book.hr priredila A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh