Svjedočanstva

SNAŽNE RIJEČI

VIDEO, NICK VUJIČIĆ: Spasila me vjera u Isusa Krista. On mi je snaga u svakom izazovu Prilikom poroda liječnici su bili toliko šokirani da su se ispričali roditeljima; žalili su što Nickovo stanje nisu dijagnosticirali tijekom ultrazvuka kako bi im ponudili mogućnost abortusa

Foto: I Am Second, Screenshot/YouTube
In-eternum - katolički planer

Foto: I Am Second, Screenshot/YouTube

Malo tko nije čuo za australskog motivacijskog govornika Nicka Vujičića. Iako je te 1982. godine rođen s poremećajem poznatim kao sindrom tetra-amelia, odnosno bez ruku i nogu, nije dopustio da njegovo fizičko stanje određuje njegovu vrijednost ili ograničava njegov potencijal. Unatoč svim izazovima s kojima se susretao, postao je inspiracija milijunima. Svoju priču o boli i borbi neumorno dijeli s drugima i svjedoči kako u životu možemo postići sve ako smo ustrajni u vjeri. Slobodno možemo dodati i kako se i mi pronalazimo u tome jer, kao što piše u Filipljanima 4,13: „Sve mogu u Onome koji me jača”.

Teški trenuci

Mnogi bi vjerojatno na njegovo stanje mogli gledati sa suosjećanjem ili tugom, no Nickov stav je u neku ruku prkosan i slavljenički. Što je zapravo i dobro jer je dokaz toga da sve možemo kada se predamo Bogu.

„Znao sam da nemam ruke i noge, ali nisam mislio da je to tako velika stvar sve dok mi svijet nije rekao da sam vanzemaljac, da sam ružan, da nisam dovoljno dobar”, rekao je.

U djetinjstvu mu je bilo teško. Prilikom poroda liječnici su bili toliko šokirani da su se ispričali roditeljima; žalili su što Nickovo stanje nisu dijagnosticirali tijekom ultrazvuka kako bi im ponudili mogućnost abortusa. Liječnici su smatrali da Nick neće imati kvalitetan život. Na trenutke je i sam Nick vjerovao u to. U djetinjstvu je imao mračna razdoblja i sa samo 10 godina pokušao si je oduzeti život.

„Uvjerio sam samog sebe da nema nade. Uvjerio sam samog sebe da nema Boga. A ako postoji Bog, on je jednostavno nepravedan. Molio sam se za čudo. I čudo nije došlo”, rekao je.

Pronalazak vjere

No, jedan sasvim mali trenutak bio je dovoljan da počne razmišljati drugačije. S 13 godina Nick je ozlijedio jedini ud koji ima, a nakon toga mu se javila jedna sasvim drugačija misao:

„Trebam biti zahvalan za ono što imam umjesto da sam ljut na ono što nemam.”

Vođen time utjehu je odlučio pronaći u Bibliji te se njegova vjera produbila. Posebice kada je čitao o slijepom čovjeku u Ivanu 9.

„Ako Bog ima plan za slijepog čovjeka, Bog ima plan za mene”, razmišljao je.

Širenje vjere i poruka nade

Svoje govore držao je u 78 zemalja, među kojima je i Hrvatska kada je 2012. godine gostovao u Zagrebu. Dijeleći svoje svjedočanstvo s drugima, otkriva koje je najveće čudo uopće, koje je primio.

„Najveće čudo uopće, koje sam primio u svom životu je spasenje moje duše, ispunjenost Svetim Duhom i to po odnosu s Isusom Kristom dok boravim u Njemu i On u meni”, navodi te zaključuje: „Vaša vrijednost je nemjerljiva s vrijednošću bilo koga drugog (svi smo jednako vrijedni), a s vjerom i povjerenjem, i vi možete biti svjetionik nade za druge.”

 Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu. (Jeremija 29,11 )

Preporučamo ti i da odgledaš ovaj kratki video s hrvatskim titlovima. Upamti, unatoč svemu – nikad ne odustaj.

Izvor: Faithpot.com

Za Book.hr prevela i priredila Anamarija Pranjić

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh