Evangelizacija

MARK VIRKLER

VIDEO Nećete vjerovati gdje me je Bog odveo da bih naučio čuti Njegov glas! Odlično predavanje autora knjige „Kako čuti Božji glas 4 ključa“ Marka Virklera o potrazi za Njegovim glasom i četiri ključa pomoću kojih svi možemo naučiti čuti Božji glas

Foto: Pixabay

 

Ispričat ću vam kako sam naučio čuti Božji glas.

„Obratio sam se s 15 godina u jednoj vrlo konzervativnoj crkvi. Bila je to dobra crkva, vjerovali su u Blibliju i usadili su u mene želju da budem čovjek Biblije. Počeo sam čitati i primijetio kako su ljudi u Bibliji mogli čuti Božji glas. Pomislio sam da i ja trebam to isprobati. Kleknuo sam i zatražio Boga odgovor. Ništa se nije dogodilo. Nastavio sam čitati i ponovno zatražio Boga da mi progovorio. I opet, ništa. Pomislio sam, možda će progovoriti nakon posta. Postio sam tjednima. Jesam li čuo Boga? Ne.“

Zadnja šansa – godinu dana učit će kako čuti Božji glas

„Osjećao sam poziv da uđem u punovremenu službu. Tada nisam znao ni što to znači, mislio sam da to znači da mogu biti ili pastor, ili misonar ili evangelizator. Odlučio sam postati pastor. Školovao sam se. Dobio diplomu… Ali dalje nisam čuo Božji glas.“

Nakon fakulteta Mark virkler postao je službeni pastor u jednoj neovisnoj karizmatskoj zajednici. I dalje, ništa. Božji glas nije čuo.

Tražio je ljude koji su čuli Božji glas. Ispitivao ih, no nitko mu nije mogao reći kako zvuči Bog. Sve je odlučio staviti po strani i karizmatsku zajednicu i propovjedanje jer se nije osjećao autentično, ali prije toga još će jednom pokušati. Godinu dana posvetit će se učenju kako čuti Božji glas.

Katolici mogu pomoći?

„Crkva u kojoj sam se obratio nije govorila o slušanju Božjeg glasa. Smatrali su da je Bog prestao govoriti kada je napisao Bibliju. Otišao sam dalje… i nećete vjerovati gdje me je Bog odveo da bih naučio čuti njegov glas? U katolički karizmatski centar, na tjedan dana. Slušao sam predavanja dva jezuitska svećenika – Denissa i Matta Linna o darovima Duha Svetoga.“

Odlučio je razgovarati s ovom dvojicom svećenika, iako su bili katolici (u crkvi iz koje je došao nisu baš voljeli katolike). Otišao je na jednu konferenciju koju su organizirali u njegovoj državi.

Skoro je napustio konferenciju kada su im dali svetu vodu. Nije vjerovao u svetu vodu. Prolio ju je i pomislio u kakvom se to kultu našao. Ujutro je planirao otići, no probudio se s jednom mišlju, bio je to Božji glas iako to tada nije znao: Vjeruješ li u svete rupce (Dj 19, 11-12)?

„Ako Božja sila može ispuniti rubac, zašto ne može vodu?“ Bog ga je širio, pokazivao da postoji istina van njegovih teoloških granica. Ova dvojica svećenika naučili su ga dva od četiri ključa kako čuti Božji glas.

Četiri ključa

U posljednjih dvadest minuta ovog videa dr. Mark Virkler govori o sva četiri ključa:

1. Prepoznavanje Božjega glasa kao spontanih misli
2. Naučiti kako se stišati pred Gospodinom
3. Tražiti viziju u molitvi
4. Shvatiti važnost dvosmjernoga pisanja dnevnika

Preporučamo vam da predavanje pratite uz njegovu knjigu „Kako čuti Božji glas 4 ključa“, knjigu možete nabaviti ovdje.

Ivana Adamić, Book.hr

Mark više od 30 godina diljem svijeta poučava o razvijanju odnosa s Bogom i duhovnome iscjeljenju. Njegova je poruka prevedena na tridesetak jezika, a također je pomagao u pokretanju više od 150 biblijskih škola u cijelome svijetu.

U knjizi Kako čuti Božji glas 4 ključa detaljno opisuje ta četiri ključa i kako se mogu odmah primijeniti u vašem životu.

Više o knjizi pročitajte ovdje, a kupiti ju možete ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh