Duhovnost

KORISNA VJEŽBA

VIDEO Možete li prepoznati Božji glas? Kada više vremena posvetimo Bogu znat ćemo prepoznati njegov glas. Što više vremena provedemo s Bogom osjetit ćemo kada je nešto od Njega i kada nas On zove

Foto: Paul Keiffer, Unsplash

Foto: Paul Keiffer, Unsplash

 

Na YouTube kanalu Kap Chatfield podijeljen je zanimljiv uradak koji vam donosimo. Ovaj mladi pastor i propovjednik svojim sadržajem evangelizira putem modernih sredstava. Jeste li se ikada zapitali od koga je „ona ideja” koja vam je odjednom pala na um? Ili, kako ste smireno odreagirali u situaciji koja nije bila nimalo ugodna za vas? Jeste li možda osjetili da vas je na taj način Bog dodirnuo, obratio vam se? Jednostavno ste znali kako je taj određeni događaj od Njega. Ovo je onda za vas. Primjer koji je naveden u videu jest da se akter videa javio na nepoznati broj koji ga je zvao,  ali znao je o kome je riječ jer je već pričao s tom osobom.

Osobu je prepoznao jer je provodio vrijeme s njom. Zato je to odličan primjer, a ujedno i vježba kako što bolje čuti Božji glas. Kada više vremena posvetimo Bogu znat ćemo prepoznati njegov glas. Što više vremena provedemo s Bogom osjetit ćemo kada je nešto od Njega i kada nas On zove.

Isus je rekao u Ivanovom evanđelju, 10:Zaista, zaista, kažem vam: tko god u ovčinjak ne ulazi na vrata, nego negdje drugdje preskače, kradljivac je i razbojnik.  A tko na vrata ulazi, pastir je ovaca.  Tome vratar otvara i ovce slušaju njegov glas. On ovce svoje zove imenom pa ih izvodi.  A kad sve svoje izvede, pred njima ide i ovce idu za njim jer poznaju njegov glas.  Za tuđincem, dakako, ne idu, već bježe od njega jer tuđinčeva glasa ne poznaju”.

Zaključak? Provedimo više vremena čitaju Sveto Pismo svakog dana, molimo se i predajmo se Njemu i tada ćemo znati prepoznati Ga.

Za Book.hr priredila A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

 

Preporučujemo knjigu „Kako čuti Božji glas: 4 ključa” autorâ Marka i Patti Virkler.

ISKORISTITE POPUST Knjigu možete nabaviti za 10.62 , ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh