Svjedočanstva

MARINO RESTREPO

VIDEO Molitva Praškom djetetu Isus promijenila mu je život zauvijek; umjesto tri žene i mirovine u Indoneziji, Bog je to učinio na Svoj način Bio sam uvjeren da će dijete Isus odgovoriti na moju molbu. A tako sam malo u tim trenucima znao da, zapravo, razgovaram s Bogom i da će On na moju molitvu da mi promijeni život – odgovoriti na Svoj način

Molitva Praškom djetetu Isus promijenila mu je život zauvijek; umjesto tri žene i mirovine u Indoneziji, Bog je to učinio na Svoj način

Foto: Screenshot

 

Jedna od mojih sestara koja se razboljela bila je sigurna da je ona sljedeća na redu. Pitala nas je bismo li mogli ići u crkvu moliti božićnu devetnicu Praškom djetetu Isusu, posebnu pobožnost koja je nekoć bila širom rasprostranjena u Crkvi i još se moli u zemljama poput Kolumbije i Filipina.

Otišao sam samo da udovoljim svojim sestrama, a osobito onoj koja je vjerovala da će uskoro umrijeti

Devetnica je počela 16. prosinca, a završila 24. prosinca svečanim polaganjem djeteta Isusa u jaslice u crkvi. Prošle su trideset i tri godine otkada sam posljednji put stupio nogom u katoličku crkvu i ni u što od toga više nisam vjerovao. Otišao sam samo da udovoljim svojim sestrama, a osobito onoj koja je vjerovala da će uskoro umrijeti.

„Koliko je moćno ovo dijete?”

‘Onomu koji ovu devetnicu moli pobožno i s vjerom, dijete Isus darovat će milost.’

Dok nas je uvodio u devetnicu, svećenik je rekao: ‘Onomu koji ovu devetnicu moli pobožno i s vjerom, dijete Isus darovat će milost.’ To je privuklo pozornost mojoj pohlepi. „Možda mogu izvući nešto iz ovog djeteta!” pomislih u sebi i upitah sestru koja je sjedila pokraj mene, „Koliko je moćno ovo dijete?” Ispričala mi je mnogo svjedočanstava i čuda koja su se dogodila zahvaljujući ovoj devetnici, pa sam rekao: „Ovo mi zvuči dobro.”

„Zamolit ću dijete Isusa da promijeni moj život.” odlučio sam. Zadržao sam plan za sebe i zamolio sam Ga da mi pruži priliku da odem u mirovinu s mnogo novca i ostatak života proživim kao kralj

Po mom shvaćanju to djetešce Isus bilo je kao magija, još jedna „moć” koja će mi omogućiti dobru sreću i bogatstvo. Odavno sam tada već izgubio razumijevanje toga što je milost. „Zamolit ću dijete Isusa da promijeni moj život.” odlučio sam. Zadržao sam plan za sebe i zamolio sam Ga da mi pruži priliku da odem u mirovinu s mnogo novca i ostatak života proživim kao kralj s najmanje tri žene uza se na otoku u Indoneziji koji sam viđao na slikama. „Učini to s puno vjere”, rekla je moja sestra. „Možeš se kladiti da hoću. Možeš se kladiti da hoću”, odgovorio sam.
Bio sam uvjeren da će dijete Isus odgovoriti na moju molbu. A tako sam malo u tim trenucima znao da, zapravo, razgovaram s Bogom i da će On na moju molitvu da mi promijeni život – odgovoriti na Svoj način.

 

Svjedočanstvo Marina Restrepa možete pročitati u knjizi “Upozorenje. Svjedočanstva i proročanstva prosvjetljenja svijesti”, autorice Christine Watkins. Dopuštenje izdavača Kyrios za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh