Duhovnost

IZ PREDAVANJA O POSLJEDNJIM VREMENIMA

VIDEO Matija Ricov: ‘Imamo odgovornost za ono što nam Bog daje danas’ Jeste li ikad razmišljali o tome; kako je lijepo i kako smo počašćeni da je Gospa tri mjeseca govorila francuski, šest portugalski, a već preko 40 godina govori hrvatski jezik?

Foto: Screenshot | YouTube

Matija Ricov je, 15. ožujka 2023., imao nagovor na temu “Jesu li ovo posljednja vremena?” u Domu sv. Ante na Humcu. Prenosimo (tekstualno) dio nagovora, a cijeli možete pogledati/poslušati u videozapisu ispod. 

“Mi ne možemo utjecati na obraćenje Židova, ne možemo utjecati na to hoće li antikrist doći ili ne, jer će sigurno doći. Ne možemo pogoditi datum drugog Kristova dolaska. Zato nema smisla s tim razbijati glavu.

Gospa je tri mjeseca govorila francuski, šest portugalski, a već preko 40 godina govori hrvatski jezik.

Međutim, itekako imamo odgovornost za ono što nam Bog daje danas i imamo milost da se to događa u našoj Hercegovini. Jeste li ikad razmišljali o tome; kako je lijepo i kako smo počašćeni da je Gospa tri mjeseca govorila francuski, šest portugalski, a već preko 40 godina govori hrvatski jezik?

Što je počelo u Fatimi, završit će se u Međugorju

I ona sama kaže: ‘Što je počelo u Fatimi, završit će se u Međugorju.’ Gospa nam ostavlja 5 kamenova za ovo vrijeme. Znam da se mnogi zanose govorom o međugorskim tajnama; i to  stvarno je privlačno našoj mašti, ali da nama to koristi, Gospa bi nam to rekla.

Ona nam daje oruđa za ovo vrijeme, daje nam pet kamenova: krunicu, post, Sveto pismo, euharistiju i ispovijed. I to je ono što mi trebamo živjeti da bismo bili spremni na događaje koji će se dogoditi vjerojatno vrlo brzo.”

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh