Razmišljamo o evanđelju

THE CHOSEN

VIDEO Kako je izgledao susret Natanaela s Isusom Kad Isus ugleda gdje Natanael dolazi k njemu, reče za njega: »Evo istinitog Izraelca u kojem nema prijevare!«

Foto: Screenshot | The Chosen 

U današnjem evanđelju spominjemo se događaja u kojem Filip nuka Natanela da upozna Mesiju; jednostavnim pozivom: ‘Dođi i vidi!’ Nekad je dovoljno ‘samo’ vidjeti, baš poput Zakeja koji se popeo na smokvu da vidi: ‘Tko je taj Isus o kojem svi govore?’ (Lk 19,1-10).

Kada uistinu vidimo tko je Isus, ništa drugo nam nije potrebno… nikakve filozofije, objašnjavanja i uvjeravanja. Sve postaje sekundarno, sve pada u drugi plan. Tada uistinu možemo kličući, poput Natanela, reći: ‘Učitelju, ti si Sin Božji! Ti kralj si Izraelov!’

U sljedećim videozapisima pogledajte kako su scenu upoznavanja Isusa i Natanaela prikazali u seriji ‘The Chosen’. Cijelu epizodu, uz hrvatski prijevod, možete pogledati ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh