Preporučamo

MOLITVENO-EVANGELIZACIJSKI SUSRETI

VIDEO 19. STUDENI Predavanje Šime Đulića s MES-a Što je ljubav? Što je ljubav Božja? Kako voljeti bližnjega svoga, jesmo li doista djeca Božja, pokazujemo li to svojim postupcima? Odgovore na ta pitanja donosi Šimo Đulić

Foto: Screenshot YouTube, Kristofori
In-eternum - katolički planer

Foto: Screenshot YouTube, Kristofori

 

Donosimo vam predavanje s Molitveno-evangelizacijskog susreta koji se održao 19. studenog u Dugom Selu. Predavač je bio Šimo Đulić, a govorio je na temu ljubavi, kako ljubiti i kako to praktično provesti u djelo. Kako bismo znali kako ljubiti, trebamo znati što je ljubav. Podsjetio je na riječi svetog Ivana od Križa koji je rekao kako ćemo uvečer našega života biti suđeni prema ljubavi.

Što god napravimo u životu trebamo na umu imati da će nas Sudac Gore pitati jesmo li ljubili?

U današnje vrijeme „ljubav” često shvaćamo krivo pa tako čitamo da je ljubav – ljubav prema životinjama, prema svjetlu, prema suncu, prema samom sebi. Kako bismo mogli dati pravi odgovor što je ljubav, trebamo znati tko nam daje tu informaciju. Ako nam svijet nudi odgovor, on glasi: „Ljubi sama sebe i uživaj u životu”.

Crkva nam može reći tko je Bog jer nam govori ono što je On sam rekao, ono što se nalazi u Riječi Božjoj…

„Ljubljeni, ljubimo jedni druge, jer ljubav je od Boga; i svaki koji ljubi, od Boga je rođen i poznaje Boga. Tko ne ljubi, ne upozna Boga, jer Bog je ljubav” (1 Iv 4,7-8).

 

Kreirali smo posebnu Facebook stranicu za MES. Na novoj stranici (ovdje) možete pratiti najave MES-ova i ostavljati svoja svjedočanstva. 🥰

Za Book.hr priredila A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh