Duhovnost

'TRENUTAK ZA TEBE'

Velečasni Čirko o strahu: ‘Kada smo s Isusom, nema straha’ "Kada gledamo naš narod, posljedica naše povijesti i životnih situacija - prepuni smo strahova - rat, bolest, siromašno", navodi i otkriva lijek protiv toga

Foto: Laudato TV, screenshot / YouTube

Foto: Laudato TV, screenshot / YouTube

U emisiji „Trenutak za tebe” Laudato TV-a velečasni Antonio Mario-Čirko govorio je o strahu. Strah je ovih dana kontinuirano prisutan među nama. Bilo da je zbog vijesti i informacija kakvima se hranimo, bilo da je zbog zdravstvenog stanja najmilijih, a možda i vlastitog zdravstvenog stanja, straha od siromaštva… No ono na što nas podsjeća velečasni Čirko je da moramo u svakom trenu znati od koga strah dolazi.

Otkrio je kako je do njega došla zabrinuta žena koja je, čitajući i gledajući situaciju u Svetoj Zemlji, bila u strahu da će doći do Trećeg svjetskog rata.

Strah je od Zloga

„Ako malo čitamo novine ili televiziju ili društvene mreže, vidimo da su prisutne teme koje u mnogima izazivaju strah. Važno je da nikada ne zaboravimo: strah nije od Boga. Strah je od Zloga”, rekao je.

Gledati Božjim očima

„Kada gledamo naš narod, posljedice naše povijesti i životnih situacija – vidimo da smo prepuni strahova – rat, bolest, siromaštvo…”, navodi i otkriva lijek za to – gledati sve Božjim očima.

Majka koja je zabrinuta za dijete još je jedan od primjera koji je dao, ali je i naveo kako je važno podsjetiti roditelje, a na kraju i sve nas, na događaj krštenja. Samim tim postali smo Kristova djeca, Božja briga.

„Zato na krštenju velim roditeljima, predajte Bogu i odgoj svoje djece. Izmolite svaki dan jedan Očenaš za svoje dijete, odgoj svoga djeteta i osjetit ćete mir u svom srcu”, navodi.

Potres je probudio strah ali nam je i podsjetnik

Podsjetio je i na nedavni potres koji je u svima nama probudio nemir.

„U meni se probudio kao neki strah, ali sam sebi govorio: “Što ti sada trebaš učiniti”? U srce mi je došao odgovor: “Sjeti se da se mnoge obitelji  i djeca nalaze u strahu, i ono što možeš napraviti jest ohrabriti ih. Isus je kroz mene tada uputio riječi utjehe: ‘Bit će sve dobro'”, navodi.

„Bit će sve dobro jer smo život predali u Božje ruke. Kada smo s Isusom, Gospodin nam pomaže pobijediti strahove”, naveo je.

Detaljnije pogledajte u videu ispod:

Za Book.hr priredila A. P.

Preporučujemo knjigu „Ono najvažnije“ autora p. Augustyna Pelanowskog.  ‚Svugdje se osjeća strah. Zato je i sve nužnije propovijedati evanđelje, dobre vijesti koje daju nadu”, navodi pater Pelanowski.

Knjigu  možete kupiti ovdje

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh