Duhovnost

NEKA BUDE JEDNOSTAVNO

Važno pravilo u molitvi Umjesto da kažemo: „Gospodine, pruži svoju pomoć po pitanju financijskih ograničenja koje proizlaze iz moje trenutne monetarne nevolje“, reci: „Gospodine, pomozi mi platiti račune ovaj mjesec“

Važno pravilo u molitvi

Foto: Pixabay

 

„Znaj… što je tvoj govor jednostavniji, to me više privlačiš k sebi.“ (Dn 797)

Razmatranje

Mark Twain, veliki američki pisac, rekao je: „Nemoj koristiti riječ od pet dolara ako je riječ od 50 centi dovoljna“. Njegove se riječi očito mogu primijeniti kako na romane, tako i na molitve. Isus nam govori neka naše molitve ne budu opširne i nadute. Govori nam da mu je ugodnije kada govorimo jednostavno i izravno. Što to znači? Umjesto da kažemo: „Gospodine, pruži svoju pomoć po pitanju financijskih ograničenja koje proizlaze iz moje trenutne monetarne nevolje“, reci: „Gospodine, pomozi mi platiti račune ovaj mjesec“. Važno pravilo u molitvi je: govoriti ono što mislimo i misliti ono što govorimo. Ni manje ni više.

Molitva

Isuse, pomozi mi da ti dolazim u jednostavnoj vjeri. Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti, do 31. siječnja po akcijskoj cijeni od 55 umjesto 110 kunaovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh