Vijesti

VATIKAN // Poruka Svetoga Oca za 59. Međunarodno vojno hodočašće u Lurd

Foto: Pixabay

 

Od 19. do 21. svibnja, u Lurdu se odvija 59. Međunarodno vojno hodočašće, na temu: „Daruj nam mir”, na kojem će sudjelovati više od 12 tisuća pripadnika iz više od 40 zemalja svijeta

U prigodi 59. Međunarodnog vojnog hodočašća u Lurd, koje će se održati krajem svibnja,  Sveti je Otac, po svom Državnom tajniku, kardinalu Pietru Parolinu, uputio prigodnu poruku.

Bog uvijek odgovara na molitvu svoje djece

U poruci se ističe kako Papa zahvaljuje svima koji se „zauzimaju za obnovu i održavanje svjetskoga mira“… „U ovim teškim vremenima“ – kaže se u tekstu – „važno se sjetiti da je mir dar za koji ljudi nikad ne bi trebali prestati moliti od Oca“ jer „Bog uvijek odgovara na ovu molitvu svoje djece“ i to „konkretno, podižući umješnike mira, bratstva i solidarnosti“.

Postati svjedocima istine

Papa Franjo potiče sudionike hodočašća, kako bi pobijedili „zlo i mržnju“, na to da gledaju prema Kristu te budu „pravi svjedoci istine“. Naposljetku Papa izražava svoju blizinu i potporu svima koji su pod oružjem – „posebno u opasnim okolnostima“ te sve povjerava zaštiti Gospe Lurdske.

Najčitanije

Na vrh