Duhovnost

120. BROJ „BOOKA“

UVODNIK Kršćani s privilegijima Donosimo vam dio iz Uvodnika novog broja „Booka“

UVODNIK Kršćani s privilegijima

Foto: Shutterstock


 

Tijekom Adventa trebali bismo razmišljati o svome vlastitu odnosu s Bogom. Možda bi bilo dobro započeti time da si posvijestimo kako je osnovna svrha molitve prebivanje u Božjoj prisutnosti, jer to je temeljna blagodat koju nam je Isus omogućio svojim otkupljenjem, spasenjem i darivanjem Duha. Iz te se blagodati događaju svi ostali blagoslovi. (…)

„Gotovo uvijek znam tko je osoba koja u tom trenutku, s tolikom vjerom i ljubavlju, moli za mene. Jednom takvom prilikom upitao sam Gospodina…“

Postanimo svjesni kako je svatko od nas, koji u Adventu svakodnevno sudjelujemo na zornicama, ‘vidljivo’ i ‘opipljivo’ sretnija i bolja osoba. Razmišljajmo o tome da On itekako želi da tu njegovu radost i taj njegov mir zornica kroz česte Svete Mise prenesemo na cijelu godinu. (…) Shvatimo svoje kršćanstvo kao darovan privilegij prebivanja u Božjoj prisutnosti. Shvatimo Svetu Misu kao izvanredan privilegij, jer po njoj možemo toliko toga dobroga primiti za sebe i za druge do kojih nam je stalo. (…)

Sretan sam i privilegiran čovjek

Iz svojeg osobnog iskustva mogu zaključiti da sam sretan i privilegiran čovjek jer, poput Davida, često u molitvi, Misama, ali i onda kada sam u svojim svakodnevnim poslovima osjećam kako je Bog koji me ljubi sa mnom (…). Događa mi se to kad sam u molitvi, ali isto tako i kad netko drugi moli za mene. Gotovo uvijek znam tko je osoba koja u tom trenutku, s tolikom vjerom i ljubavlju, moli za mene. Jednom takvom prilikom upitao sam Gospodina tko to s tolikom ljubavlju moli za mene, jer sam, kao nikada prije, osjećao kako se ljubav Božja prelijeva po mome tijelu i ulazi u moju dušu. Njegov me je odgovor zapanjio…

 

Cijeli Uvodnik 120. broja mjesečnika „Book“ možete pročitati u tiskanom izdanju.

 

Svoj primjerak „Booka“ potražite na kioscima Tiska, ili se pretplatite (ovdje) i tako godišnje uštedite 60 kuna!

Josip Lončar; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh