Aktualnosti

O. JEAN-MARC FOURNIER

Upoznajte svećenika koji je riskirao život da spasi relikvije iz katedrale Notre-Dame „Nije pokazivao nikakav strah, odmah je ušao u katedralu i krenuo prema relikvijama kako bi ih spasio.“

Upoznajte svećenika koji je riskirao život da spasi relikvije iz katedrale Notre-Dame

Foto: Twitter

 

Kada je požar zahvatio znamenitu parišku katedralu Notre-Dame, jedan je čovjek utrčao u nju kako bi spasio Presveti Sakrament, komad križa i Trnovu Krunu, za koju se vjeruje da ju je nosio Isus za vrijeme svoje muke. Riječ je o svećeniku o. Jean-Marcu Fournieru, kapelanu pariške vatrogasne brigade, piše Aleteia.

„Nije pokazivao nikakav strah, odmah je ušao u katedralu i krenuo prema relikvijama kako bi ih spasio“, prenosi Daily Mail.

O. Jean-Marc Fournier s opasnošću se je suočio i 2015. godine, kada je pomagao žrtvama terorističkoga napada u Parizu za što je kasnije i pohvaljen. Tada je poginulo 89 osoba, a o. Jean-Marc ranjenima je dao kolektivno odrješenje grijeha.

Sedam je godina služio kao vojni kapelan

Prije nego li se je pridružio pariškoj vatrogasnoj brigadi, o. Fournier služio je kao vojni kapelan u Afganistanu od 2004. godine. Sedam je godina proveo radeći s vojnicima diljem svijeta. Za vrijeme te službe vidio je zastrašujuće prizore i svjedočio brojnim stradavanjima:

„Kada sam stigao u Afganistan, obuzeo me strah – sve što sam mogao vidjeti predstavljalo je potencijalnu opasnost, kako su nas naučili tijekom obuke“.

Požar u katedrali Notre-Dame uspješno je ugašen, a već se počelo govoriti i o obnovi građevine. Ovdje možete pročitati neke zanimljivosti o ovoj čuvenoj katedrali.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh