Najave

HODOČAŠĆE I EKSPERIMENT ZA MLADE

Upoznaj Božje milosrđe po uzoru na o. Antu Gabrića i/ili nauči praviti jelo zaštićeno UNESCO-om Međugorje, Metković i poljička Dubrava. Za svakoga ponešto u dva travanjska termina.

Foto: Udruga Magis | Canva

Udruga Magis ovog travnja organizira dva hodočašća za mlade od 18 do 35 godina. Od 13. do 16. travnja hodočaste u Međugorje i Metković, a od 21. do 23. travnja u Poljice. Teme susreta su “Više u milosrđe s o. Gabrićem” i “Jednom davno u Poljicima”. 

Više u milosrđe s o. Gabrićem

Prvo hodočašće inspirirano je svetkovinom Božjeg milosrđa i djelovanjem oce Ante Gabrića pa se stoga i ide u njegov rodni kraj, nedjelju nakon Uskrsa, na svetkovinu Božjeg milosrđa. Otac Ante bio je isusovački misionar koji je desetljećima u Indiji pomagao siromasima – što materijalno, što duhovno.

Sudjelovanje na hodočašću uključuje duhovnu pripremu tjedan dana uoči polaska u vidu razmatranja kratkih tekstova o. Ante Gabrića. Kotizacija iznosi €90, a pokriva hranu, smještaj, prijevoz i ulaznice. Prijava se vrši preko sljedećeg google obrasca. Za više informacija kontaktirajte: [email protected].

Jednom davno u Poljicima

Eksperiment, kako navode u Udruzi, upoznat će hodočasnike s poviješću i običajima poljičkog kraja te ih naučiti pripremati UNESCO-om zaštićeni soparnik, “posno jelo za sirotinju”.

Osim u svojoj svakodnevici, Boga možemo susresti kada iskoračimo u novo i nepoznato te kada upoznajemo druge kulture, tradicije i običaje, navode iz Udruge.

Duhovna priprema započinje pet dana prije polaska u Dubravu, malo mjesto na području nekadašnje Poljičke republike. Kotizacija za studente iznosi 60€, a za radničku mladež 70€ te pokriva prijevoz, smještaj i sve obroke. Za sva dodatna pitanja možete se javiti na mail: [email protected]Prijava se vrši putem google obrasca.

Udruga Magis; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh