Svjedočanstva

KRIVA SLIKA O BOGU

U Školi molitve doživjela sam oslobođenje; više se ne bojim da će mi Gospodin oduzeti ono najvrijednije Iskrivljene slike Boga mogu nam zapriječiti put da zaista upoznamo Gospodina i da Mu se približimo. Često ne znamo ni da ih imamo, a kamoli koje su to. Meni je Gospodin kroz Školu molitve pokazao i oslobodio me

U Školi molitve doživjela sam oslobođenje; više se ne bojim da će mi Gospodin oduzeti ono najvrijednije

Foto: Unsplash, Bethany Laird 


 

Prije nekoliko godina jedan kolega mi je rekao da onaj koji ne čita Bibliju ne ljubi Boga. Teško mi je pala ta rečenica. Nisam čitala Bibliju. Bilo je trenutaka u životu kad bi okrenula koji list… Ali nisam to doživljavala kao temelj svoje vjere. Ta rečenica, da to znači da ne ljubim Boga… Uf.

Trebalo mi je neko vrijeme da prihvatim, ali sam počela čitati, svakodnevno. Stavila sam Ga na prvo mjesto, učila ljubiti. I onda, kako to obično biva s nama, druge stvari dođu prije… Bog moj opet je srušen s trona.

Prošlo je par godina… Duhovnog rasta nije bilo. Sve je teže bilo moliti, razgovarati s Njim. Osjećala sam kako sam se udaljila, kako Ga izbjegavam… I Osjećala sam se loše zbog toga, ali nisam znala razlog i nisam imala snage “vratiti se”. I molila sam da me uputi.

Pokazao mi je (još jednom) da molitva ne ovisi o našoj svetosti, savršenosti. On čuje i uslišava iskrenu molitvu, tko god, i kakav god mu je uputi

Opet mi je pokazao da me čuje. Pokazao mi je (još jednom) da molitva ne ovisi o našoj svetosti, savršenosti. On čuje i uslišava iskrenu molitvu, tko god, i kakav god mu je uputi.

Doveo me u Školu molitve. Ponovno Kristofori. Ne znam zašto, ali baš te „lude” karizmatike je odabrao da me svaki put vraćaju k Njemu. Evo traje to već 10-ak godina. Hvala Ti za njih. Blagoslovi ih.

U Školi molitve učim razmatrati – nešto o čemu sam samo puno čitala, ali nikad provodila u djelo. Sjećam se na prvom „satu” kada nas je voditelj ostavio same da 15 minuta razmatramo Riječ, ja sam se preznojila: što da radim 15 cijelih minuta!?

Oslobođena krive slike Boga

Prošlo je nešto manje od godine dana otakako čitamo i razmatramo. Osjećam se još uvijek kao vrtićko dijete – ali osjećam i promjenu.
Kroz te susrete, kroz razmatranje Svetog pisma, kroz molitvu, Gospodin je počeo čudesno govoriti. Meni. Osobno.

Imala sam krivu sliku Boga – kao onog koji uzima, a ne daje

Pokazao mi je zašto sam stala – bojala sam Ga se i nisam Mu vjerovala. Imala sam krivu sliku Boga – kao onog koji uzima, a ne daje. Iako mi je toliko toga čudesno darovao, u mene se duboko urezala ta kriva slika i ona me spriječavala da Mu dođem blizu – uzela sam ono što Njemu pripada držeći da je sigurnije kod mene! Zamislite kako nas samo daleko može ta kriva slika odvesti. Hvala Ti na tom oslobođenju.

>>>10 iskrivljenih slika Boga – evo kako nastaju i zašto su opasne 

Riječ Božja mijenja

Nedavno je voditelj Škole kazao kako onaj koji čita Božju Riječ drugačije reagira na određene situacije, događaje, jer ima Riječ Božju u srcu i ona ga upravlja, ispravlja, vodi… Osjetila sam to u odnosu s drugim ljudima, u odnosu prema onom što se događa oko nas.

Poziv na obraćenje

Na kraju… Jel’ čitam Riječ Božju svaki dan? Ne čitam. Ljubim li Boga? Očito ne, bar ne više od svega onog što još uvijek stavljam ispred Njega.

A želim li ljubiti Boga? Želim. Hoću.

Gospodin nas sve poziva na obraćenje, poziva nas da ga uzljubimo čitajući Njegovu Riječ!

Za kraj, vratit ću se još jednom na onog kolegu s početka: Nema života bez Božje Riječi – i to je rekao. Vidim i ja to sad.

Ako ne možeš sam i ne znaš kako, pokušaj sa Školom molitve. Neka ti je blagoslovljeno.

Ivana Adamić, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh