Duhovnost

ON TE GLEDA...

U Njegovoj prisutnosti Prepusti se uživanju u Njegovoj prisutnosti

U Njegovoj prisutnosti

Foto: Shutterstock

 

Osjećaš li, dragi prijatelju, olakšanje i radost kada uđeš u crkvu i pokloniš se Gospodinu koji se skriva u tabernakulu?

Jesi li, dragi prijatelju, osjetio kako ti srce zadrhti kad primiš Gospodina i kako te obuzima mir i neobjašnjiva sreća?

Zapravo, nekako mi je grubo reći „skriva“, jer On je prisutan u svakoj crkvi, na svakoj Svetoj Misi diljem cijelog svijeta, možemo Ga prepoznati u svojim bližnjima, u braći i sestrama. Možemo Ga prepoznati u svećeniku koji nam naviješta Njegovu riječ, jer Gospodin je uistinu sama ta Riječ. Biti prisutan na Svetoj Misi ne samo tijelom nego i svom svojom dušom, prepustiti se uživanju u Njegovoj prisutnosti, dok nas hrani svojim Tijelom i pere svojom Krvlju, velika je milost. On nas sve zove k sebi, da u Njegovoj prisutnosti nađemo mir i utočište, daje nam dar da Ga možemo čuti i vidjeti.

Dođi, dragi prijatelju, otvori svoje srce Gospodinu, dopusti Mu da te liječi

Jesi li, dragi prijatelju, osjetio kako ti srce zadrhti kad primiš Gospodina i kako te obuzima mir i neobjašnjiva sreća?

Dođi, dragi prijatelju, otvori svoje srce Gospodinu, dopusti Mu da te liječi. Uroni cijelim svojim bićem u Njegovu prisutnost.

Autorica: Nedeljka Vranješ; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh