Duhovnost

DAVID WILKERSON

U tvom životu ne postoji ništa što Bog ne bi mogao riješiti! Postoji li u tvom životu neka situacija, problemi... za koje si siguran/sigurna da ih Bog ne može riješiti? Preporučamo ti da ponovno promisliš o tom uvjerenju!

U tvom životu ne postoji ništa što Bog ne bi mogao riješiti!

Foto: Shutterstock

 

Razgovor Boga i Abrahama u vezi s njegovim budućim sinom – lekcija je vjere za sve nas.

Ovaj patrijarh sjedio je pred vratima svoga šatora za vrućeg dana kad su se iznenada pred njim pojavila trojica muškaraca. Stajali su pod obližnjim stablom. Otišao je do njih kako bi razgovarao s njima. Tijekom njihova razgovora Gospodin ga je ispitivao o Sari, njegovoj ženi, a onda je rekao nešto nevjerojatno: „…tvoja žena Sara imat će sina” (Post 18,10).

Sara je bila u šatoru i slušala njihov razgovor, a kad je to čula, glasno se nasmijala. „Nemoguće”, pomislila je. Da, i ona i Abraham bili su prestari da bi imali djecu, ali Bog je tako rekao. „Onda Jahve upita Abrahama: ‘A zašto se Sara smijala … Zar je Jahvi išta nemoguće?’” (Post 18,13-14).

Isto pitanje

Bog to isto pitanje postavlja svojoj djeci u ovo sadašnje vrijeme: Je li nešto preteško za Gospodina? Svatko od nas mora se suočiti s vlastitim poteškoćama u životu i usred njih Bog pita: „Misliš li da je tvoj problem pretežak za mene? Vjeruješ li da ga ja mogu riješiti za tebe, čak ako se to čini i nemogućim?”

Isus nam kaže: „Što je ljudima nemoguće, to je Bogu moguće” (Lk 18,27). Vjerujete li tim riječima od Gospodina? Prihvaćate li da on može učiniti nemoguće u vašoj obitelji, na vašem poslu, za vašu budućnost?

Kad vidimo svoje bližnje kako prolaze kroz teška razdoblja, brzi smo ih savjetovati: „Izdrži i gledaj gore! On je Bog nemogućega!” Sara bi vjerojatno svojim prijateljima ponudila tu vrstu savjeta, ali teško joj je samoj bilo vjerovati. Jednako tako, mnogi kršćani danas neustrašivo navješćuju Božju silu drugima, ali ne vjeruju njegovoj Riječi za sebe same. Važno je upamtiti da ne postoji ništa u našem životu što Bog ne bi mogao riješiti!

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh