Duhovnost

DAVID WILKERSON

Dragocjenije od zlata Prokušanost naše vjere je važna jer se Božja sila očuvanja i izbavljenja otpušta prema našoj vjeri u njega. Što je jača naša vjera, više će se njegove sile očuvanja otpustiti u naš život

Ono što je dragocjenije od zlata

Foto: MASTER PHOTO 2017, Shutterstock

 

Jedan od najvažnijih redaka u čitavom Pismu nalazi se u Prvoj Petrovoj poslanici: „… da se vrijednost vaše vjere, dragocjenija od propadljivog zlata koje se kuša u vatri, pokaže na hvalu, slavu i čast u času kad se objavi Isus Krist.” (1,7)

Petar nam isto tako govori na što možemo naići u takvim testovima vjere: „… iako se jedan čas – ako to mora biti – budete ožalostili raznim kušnjama” (r. 6). On kaže: „Ako ste sljedbenik Isusa Krista, bit ćete oštro kušani”.

 „Ako ste sljedbenik Isusa Krista, bit ćete oštro kušani”.

Petar daje jasno na znanje da takve kušnje vjere nisu namijenjene nominalnim kršćanima; te vruće kušnje su za predane vjernike. Kršćani imaju „živu nadu” zbog svoje vjere (1,3). Jednostavno rečeno, Bog nam kaže: „Tvoja mi je vjera dragocjena, dragocjenija od svega bogatstva ovoga svijeta, koje će jednoga dana propasti. A u ove posljednje dane – kad neprijatelj šalje sve vrste zla protiv tebe – želim da budeš u stanju stajati jak, neuzdrmane vjere.”

 Što je jača naša vjera

Ljubljeni, prokušanost naše vjere je važna jer se Božja sila očuvanja i izbavljenja otpušta prema našoj vjeri u njega. Što je jača naša vjera, više će se njegove sile očuvanja otpustiti u naš život.

Pavao svjedoči da je podnosio teške nevolje i kušnje: „…služeći Gospodinu sa svom poniznosti, u suzama i kušnjama koje me snađoše” (Dj 20,19). Priznao je: „Znam da kroz sve što prolazim Gospodin pokušava u meni nešto oblikovati. On želi proizvesti trajnu vjeru!”

A Jakov piše: „Smatrajte potpunom radošću, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje, znajući da kušanje vaše vjere stvara postojanost” (Jak 1,2-3). On kaže: „Kad god dođe teška kušnja na vas, radujte se!” Gospodin je na djelu – dovodi vas na mjesto odmora i vjere u njega.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Najčitanije

Na vrh