Molitva

NOVI BP PODCAST

Tri savjeta Mateja Živkovića o tome kako produbiti svoju osobnu molitvu S obzirom na to da je osobni odnos s Bogom jedan od temelja kršćanskog rasta, za vas smo izdvojili tri savjeta Mateja Živkovića

Foto: Screenshot | YouTube 

MZ Božja pobjeda jučer je, 14. svibnja, objavila novi, dvanaesti po redu, podcast na temu: „Kako susresti Boga u molitvi?“

Voditelj podcasta, Marin Sladić, u goste je pozvao Mateja Živkovića i Mariju Buljan. U razgovoru su se dotaknuli mnogih „neodgovorenih” pitanja o molitvi, a s obzirom na to da je osobni odnos s Bogom jedan od temelja kršćanskog rasta, za vas smo izdvojili tri savjeta Mateja Živkovića o tome kako produbiti svoju osobnu molitvu.

Prvi savjet: molitva nije forma

„Gledajući Isusa i Njegov odnos s Ocem, nebrojeno puta u evanđeljima primjećujemo kako Isus odlazi na osamu u molitvu, ali nigdje nije pisalo kako je to uistinu izgledalo. Mi ne znamo kako je to izgledalo što bi značilo da nam Isus to nije htio pokazati baš kako zbog toga ne bismo napravili razne formule; „tri koraka do uspješne molitve“ i slično.

Baš zato što je to odnos, a svatko njeguje svoju vrstu odnosa.

Međutim, ipak postoje neke duhovne zakonitosti. Prva od njih je: pojavi se.

Koliko god da ti je teško, dosadno, da nemaš vremena… pojavi se! Za početak je potrebno samo to: pojaviti se.

Drugi savjet: dođi takav kakav jesi

Ako ti se ne da moliti i ako misliš da je to glupo, reci Mu: „Ovo je glupo!“ Također, što god da nosiš na srcu: ljutnju prema mužu, ženi, poslu, Bogu… što god da imaš, dođi s tim i to Mu predaj.

Treći savjet: molitva mora biti vođena Duhom Svetim

Ovo dolazi kada savladaš prve dvije stvari. Dakle, molitva mora biti vođena Duhom Svetim. Svaka molitva se temelji na odnosu te, kao takva, mora biti vođena Duhom Svetim. Zato: nema forme. Jednostavno, ne možeš znati kako će izgledati.

Pitaj Ga: „Bože, što Ti danas želiš?“ – zaključio je Matej.

Cijeli podcast je dostupan u videozapisu ispod:

Za Book.hr priredio L. M.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh