Preporučamo

MOLITVA KOJA ISCJELJUJE NAŠ ŽIVOT

To je točno ono što je moje srce tražilo!

To je točno ono što je moje srce tražilo!

Foto: Shutterstock

 

Prošlog mjeseca Nediljko je održao još jedan vikend-tečaj razmatranja krunice, ovaj put u Splitu. Iako su riječi uvijek manjkave kad treba opisati iskustvo blizine Očeve, Kristove, Marijine, polaznici to rado čine jer znaju da je zahvala Bogu i bližnjemu istinski izraz ljubav te čuva i množi blagoslove. U nastavku donosimo četiri svjedočanstva iz ove grupe…

 

Sudjelovala sam na vikend-tečaju razmatranja krunice. Zahvaljujem Gospi što je pozvala voditelja Tečaja, Nediljka u moj grad i što me je potakla da dođem! Ono što sam tamo iskustveno doživjela ne da se opisati riječima, ali ipak ću pokušati.

Zagrljaj

Moleći Zdravo Mariju na Tečaju, uz voditeljevu sam pripomoć uspjela doći pred svoju Majku Mariju. Bio je to mir koji do tada nisam poznavala, kao nekakva jaka toplina u srcu i oko srca, u cijelom prsnom košu i šire. Suze su mi se slijevale nekontrolirano, ali bez onog stiska u grlu, bez jecaja. U početku sam bila suspregnuta jer sam mislila da nisam dostojna zagrliti ju pa sam ju pitala za dopuštenje smijem li je uopće zagrliti i ona mi je naravno dopustila. Zagrlila sam ju i počela se napajati beskrajnom milošću njezinom i njezina Sina.

Moj je sin rođen u potpunosti zdrav

Prije Tečaja bila bih rekla da mi molitva krunice nije nepoznata. Odmalena sam odrastala gledajući kako moja baka prebire zrnca krunice u rukama, a poslije i svoju majku, koja je Gospu upoznala u kasnijim godinama života kada se i priključila Marijinoj legiji. Dok sam bila trudna, majka mi je darovala Lončarevu knjigu „Škola molitve“ i tada sam, potaknuta knjigom, po prvi put primila krunicu i počela moliti. Danas kad se prisjećam tog razdoblja, u meni se budi želja za beskrajnim zahvaljivanjem jer, iako Mariju tada nisam u potpunosti poznavala i nisam ju mogla u potpunosti smjestiti u dubini svog srca, sada znam da je Ona molila za mene i moje dijete.

Naime, od trenutka kad sam poželjela postati majkom i stvoriti svoju obitelj, Gospa mi je pritjecala u pomoć. S tom željom i molbom prvi put sam joj se obratila u njezinu svetištu u Sinju. Nedugo poslije toga, preko časne sestre Ljubice u Posušju, otklonila je moju najveću prepreku trudnoći koja me je morila punih sedam godina i za koju liječnici nisu pronalazili uzrok. Sveta Marija je bila uz mene tijekom cijele trudnoće koju su pratile komplikacije jer sam dijabetičarka. I kada se je dijete prestalo razvijati tijekom kojim je trebalo pa su liječnici postajali sve zabrinutiji a meni su navirale negativne misli, utjecala sam se Gospi u molitvi. I osjetila sam da me upravo tada najviše tješi, stavlja mi u srce riječi nade. Moj je sin, iako malen rastom i težinom, rođen u potpunosti zdrav upravo na blagdan Gospe od Guadalupe!

Hvala

Danas nakon Tečaja mogu reći da Marija zauzima važno, nadahnjujuće mjesto u mom srcu, mom razumu, u cijelom mom biću. Jednako tako i Božja, živa riječ, to nepresušno vrelo iz kojeg možemo crpsti sve što nam je potrebno za život.

Sretna sam što pripadam svetoj katoličkoj Crkvi, što mogu biti dio nje, što se naš Bog brine o njoj. Zahvaljujem za sve njezine ljude, koji evangeliziraju, koji drugima pomažu da upoznamo našu vjeru, Boga i njegovu Riječ; hvala Kristoforima, njihovu članu Nediljku.

Moje me iskustvo s Tečaja jednostavno potiče da kažem: Dođite na Tečaj razmatranja krunice. Učinite to i ako vas „nešto“ pokušava odvući od toga. Jer ono što svatko može tamo primiti vrijedi za sav život.

Za Book posvjedočila N. N. (Podaci poznati uredništvu.)

To je točno ono što je moje srce tražilo

Željela bih vam ovim putem zahvaliti na Tečaju razmatranja krunice. Po Tečaju se moja molitva promijenila, produbila, postala sam svjesnija bezgranične Marijine, majčinske ljubavi i snage njezina zagovora.

Moja molitva je dobila dublji smisao, a voditelj Nediljko mi je pokazao na koji način mogu bolje upoznati Isusa i Majku Mariju, kroz Evanđelje i molitvu.

To je točno ono što je moje srce tražilo kad sam se prijavila na Tečaj.

Za Book posvjedočila N. N. (Podaci poznati uredništvu.)

Marija nam se raduje

Bilo je predivno iskustvo po prvi put doživjeti Mariju, tako jednostavnu, koja nam se raduje, doživjeti njezinu snažnu prisutnost u molitvi krunice!

Sada mi krunica postaje jedan životni hod s Marijom kroz svaki dan. Ona je majka koja nas uči, tješi i zagovara kod Isusa.

Nakon Tečaja molila sam za jednu osobu, predala je Gospi. Bilo je predivno iskustvo to primijeniti i vidjeti u duhu Mariju koja nas grli!

Hvala od srca Nediljku koji nam je pokazao kako molitva krunice može biti predivna molitva, molitva koja iscjeljuje naš život.

Za Book posvjedočila N. N. (Podaci poznati uredništvu.)

Sada osjećam prisnost s Gospom

Tečaj molitve krunice je novo, prekrasno iskustvo koje je promijenilo moj dosadašnji doživljaj molitve. Na Tečaju sam dobila poticaj za razmatranje Božje riječi, tj. otajstava krunice, na način da mi Gospodin kroz molitvu govori o mojoj situaciji, potrebama i njegovoj volji za mene u tom trenutku.

Također, dobila sam dragocjeno iskustvo molitve Zdravo Marije te sam na Gospu počela gledati na sasvim drugačiji način, tako da sada osjećam prisnost s njom!

Zahvaljujem Božjoj providnosti, zahvaljujem za Kristofore i Tečaj i preporučam ga svima koji se žele približiti Gospi, upoznati nju, a preko nje i našeg Gospodina Isusa.

Za Book posvjedočila N. N. (Podaci poznati uredništvu.)

Ako želite da se Tečaj održi u vašem gradu, javite se voditelju Nediljku mejlom ([email protected]) ili telefonom (098/195-0275).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh