Svijet

CARLO ACUTIS

Tijelo „računalnog genija“ koji je na putu ka kanonizaciji pronađeno neraspadnuto! Jedno od Carlovih najznačajnijih računalnih pothvata bilo je katalogiziranje svih euharistijskih čuda svijeta. Projekt je započeo sa samo 11 godina, kada je napisao: „Što ćemo češće primati euharistiju, to ćemo postajati sličniji Isusu, i tako na ovoj zemlji osjetiti predokus Neba“…

Tijelo „računalnog genija“ koji je na putu ka kanonizaciji pronađeno neraspadnuto!

Foto: CarloAcutis.com

 

Vicepostulator u kauzi za kanonizaciju časnog Carla Acutisa, otac Marcelo Tenorio, u srijedu je objavio da mladićevo tijelo nije raspadnuto. Carlo je preminuo 2006. godine u dobi od 15 godina nakon. Bolovao je od leukemije.

Otac Tenorio podijelio je vijest na društvenim medijima. Kazao je da je vidio fotografije, ali ih ne može podijeliti, te da je vijest prenijela Carlova majka:

„Dragi moji, danas sam od majke Carla Acutisa primio predivnu vijest da je tijelo časnog mladića, koji je umirući, prikazao svoj život za papu Benedikta XVI., ostalo netaknuto.”

Otac Tenorio je najavio da će tijelo biti prebačeno u kapucinski samostan u Asizu te će naposljetku biti premješteno u staru baziliku sv. Marije Maggiore u Asizu.

Predokus Neba

Jedno od Carlovih najznačajnijih računalnih pothvata bilo je katalogiziranje svih euharistijskih čuda svijeta. Projekt je započeo sa samo 11 godina, kada je napisao: „Što ćemo češće primati euharistiju, to ćemo postajati sličniji Isusu, i tako na ovoj zemlji osjetiti predokus Neba“.

Potom je zamolio svoje roditelje da ga odvedu na sva mjesta euharistijskih čuda. Svoj je projekt završio dvije i pol godine kasnije.

*

Izvorna objava svećenika Tenoria na Facebooku uklonjena a naknadno je objavljeno da je objava trebala biti osobna te da se ne bi trebala smatrati službenim priznanjem čuda.

Do ovoga otkrića došlo je prilikom ekshumacije Carlova tijela, koja je sastavni dio kanonskog utvrđivanja posmrtnih ostataka koju obavlja Kongregacija za kauze svetaca.

Postulator Nicola Gori zatražio je da se pričekaju medicinski nalazi prije nego što se iznese službena izjava o stanju tijela mladog Carla.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh